Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 01, 2024

Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ: Οι διεργασίες και οι συμμαχίες στον δρόμο για τις κάλπες – Οι 3 υποψήφιοι και η σκληρή γλώσσα Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Εσωκομματικές κάλπες στήνει τον Οκτώβριο ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ  το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να αναβαπτίσει την εντολή από τη βάση, καθώς ο στόχος της δεύτερης θέσης δεν επετεύχθη.Παρότι πολλοί περίμεναν το κλίμα να είναι συγκρουσιακό, τελικά ήταν ενωτικό. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι αιχμές και τα καρφιά ανάμεσα στους πολιτικούς αντιπάλους. Στα θετικά, το γεγονός ότι υπάρχει μία πρώτη συμφωνία, καθώς και οι τρεις λένε ναι σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, θέμα που πρώτος έβαλε στον δημόσιο διάλογο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τις εργασίες της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνοντας οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου. Είναι αυτονόητο ότι στις εκλογές θα ζητήσω την ανανέωση της εντολής από τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, είπε, σημειώνοντας ότι οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις.

Την υποψηφιότητά τους στην διαδικασία ανακοίνωσαν στη συνέχεια, τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όσο και ο Παύλος Γερουλάνος, κατά τις δικές τους ομιλίες. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη το κόμμα να παραμείνει ενωμένο και να βγει πιο δυνατό από την διαδικασία, με στόχο να γίνει η εναλλακτική επιλογή απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.


Σκληρή γλώσσα Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την εμπιστοσύνη του κόσμου για να επιτύχει στις επόμενες εκλογές την ολική ανατροπή, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψη τα βέλη του σε όσους τον αμφισβήτησαν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξαν αρκετά στελέχη που τάχθηκαν υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Τάσος Νικολαϊδης, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι Ανδρουλάκης – Δούκας δεν είχαν καμία απολύτως επαφή. Ο κ.Ανδρουλάκης χαιρέτησε τον κ. Γερουλάνο, ο κ. Γερουλάνος χαιρετήθηκε με τον κ. Δούκα, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Δήμαρχο Αθηναίων δεν χαιρετήθηκαν και δεν συναντήθηκαν καθόλου.


Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης «οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών». Επισήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις». Συμπλήρωσε θα ζητήσει την ανανέωση της εντολής της βάσης του Κινήματός μας για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο και πραγματικά δυνατό. «Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της Παράταξης για να εργαστώ με ακόμη μεγαλύτερη ένταση για την ολική ανατροπή. Ώστε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να στοιχηθούν όλες εκείνες οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας που θέλουν να μπει ένα τέλος στη σημερινή αλαζονική και πελατειακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία για την εξουσία αλλά αγωνίζεται να φέρει πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Δικαιοσύνη, διαφάνεια και ηθική στην πολιτική». Υποστήριξε ότι «η πραγματική προοπτική για έναν χώρο, θα έρθει μόνο όταν πατάς γερά στα πόδια σου, ξέρεις που πρέπει να πας και δεν έχεις εξαρτήσεις και δεσμεύσεις».

 Αν κάτι με στενοχωρεί είναι μία εμμονή αυτές τις αναγκαίες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, να θέλουν κάποιοι να τις μετατρέψουν σε προσωπικές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε..

“Έγιναν λάθη-Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους μίλησε για χαρακίρι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τίς Ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι «από μένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα» κι υπογράμμισε χειροκροτούμενος: «Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα. Πιστεύω στον διάλογο και την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Η επιλογή της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης πολιτικής διεύρυνσης είναι μονόδρομος. Όμως, ας τα ξεκαθαρίσουμε: Συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα που κάνουν την ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης φιλοτιμία, δεν ενισχύουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα τη χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά με αποτέλεσμα τη μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας».

Η υποψηφιότητα Χάρη Δούκα

Δεύτερος πόλος αναδεικνύεται πλέον και με την βούλα ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό ήταν εμφανές και από τις συνομιλίες που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από το πρωί, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωναν ανοιχτά πως θα τον στηρίξουν. Εξάλλου, ήδη έχει εξασφαλίσει τη στήριξη από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο οποίο απάντησε θετικά ο Χάρης Δούκας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων εν όψει της κατάθεσης υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος, συναντήθηκε το Σάββατο (29/06) στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” με μια σειρά στελεχών, που αναμένεται να τον υποστηρίξουν. Συγκεκριμένα, εκεί βρέθηκαν μέλη της ΚΠΕ, αλλά και βουλευτές που τάσσονται ή θα ταχθούν ανοιχτά υπέρ του Χάρη Δούκα. Μεταξύ άλλων, στην συνάντηση έδωσαν το παρών ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος το 2021 ήταν στον στενό πυρήνα του Νίκου Ανδρουλάκη. Από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στη συνάντηση οι Αντώνης Σαουλίδης και Κώστας Πετρίδης που είχαν στηρίξει τον νυν πρόεδρο στις προηγούμενες εσωκομματικές και τώρα θα στηρίξουν τον Δήμαρχο της Αθήνας.

«Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος σε μία κίνηση που θεωρήθηκε ενωτική, αποδέχθηκε τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με την ευθύνη. Και οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, όλοι εσείς θα με κρίνετε.  Σε πνεύμα ενότητας θα συμφωνήσω με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη και συμφωνώ να είναι μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης. Η ιστορική διαδρομή του Κινήματος σημαδεύθηκε από ιστορικά ορόσημα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα νέο ιστορικό ορόσημο. Είμαι σίγουρος ότι θα το διαβούμε με ενότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε όλους μας, σε κάθε άνθρωπο που ελπίζει σε μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Για να δικαιώσουμε αυτή την ελπίδα χρειάζεται υπέρβαση. Σε αυτή την πρόκληση, συντρόφισσες και σύντροφοι μπαίνω μπροστά, και ζητώ την στήριξη σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κυβερνητική δύναμη.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε μια στιγμή, ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι εδώ, μέσα σε αυτή την αίθουσα. Εδώ, όλοι θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει, θα ενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και θα νικήσει την ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα.  Και θα κυβερνήσει προς όφελος των πολλών. Θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι. Πάμε να νικήσουμε Τώρα», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η 3η θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15% . Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ιστορίας», είπε ο κ. Δούκας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων «σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γιατί αποτελεί δέσμευσή μου, αλλά γιατί αποτελεί ένα αμοιβαίο πλεονέκτημα τόσο για την πόλη όσο και για το Κίνημα. Το τοπικό συναντά το εθνικό και το εθνικό το τοπικό».

 

Η υποψηφιότητα Γερουλάνου

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο Παύλος Γερουλάνος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.  «Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού. Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια. Και να την πείσουμε. Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας.

Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας.  Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική. Το τρίπτυχο της ευθύνης στο οποίο δεσμεύομαι. Το τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.


 

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Στους στόχους και τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που διεξάγεται σήμερα (30/6).

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Μιλάω ξεκάθαρα για την ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας, οφείλει να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια. Η χώρα και μαζί και η παράταξη χρειάζονται ένα ισχυρό και δημιουργικό σοκ.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις πολιτικές και να μην εξαντληθούμε μόνο στην αλλαγή ρόλων. Είναι η ώρα να ταράξουμε τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας που κάνουν τους πολίτες να μας θεωρούν όλους ίδιους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ, ποιους εκπροσωπούμε. Και κυρίως, να κάνουμε απόλυτα σαφές με ποιους δεν είμαστε.

Να πούμε ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τις επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του ξένου παράγοντα. Θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και γενναία αυτή την πολιτική συζήτηση, μαζί με μια αποτίμηση της πορείας μας μέχρι σήμερα, πριν από τις όποιες εκλογικές διαδικασίες.

Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε το 41% του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, αυτή η πλειοψηφική, κοινωνική αντιπολίτευση δεν έχει έκφραση. Δεν θα έρθει μαζί μας μόνο επειδή κουράστηκε και απογοητεύτηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του.»

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Απολογισμό των ψηφοφόρων που κέρδισε και έχασε το ΠΑΣΟΚ από πέρσι έκανε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών το Φθινόπωρο.

«Για να είμαστε δε ακριβείς, πέρυσι αυξήσαμε την δύναμή μας κατά 160.000 ψηφοφόρους και φέτος χάσαμε 110.000 ψηφοφόρους. Εν ολίγοις τα τελευταία χρόνια το κέρδος του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μόλις 50.000. Ουσιαστικά μιλάμε για στασιμότητα, αδυναμία δυναμικής πορείας και για ένα comeback σε πρωταγωνιστικό ρόλο του Κόμματός μας.
Από τα τέλη Νοεμβρίου βρεθήκαμε δημοσκοπικά στο 15%-16% και δεύτεροι, κάτι που έδωσε ελπίδα, δύναμη και πεποίθηση στους ανθρώπους μας ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Η εικόνα αυτή κρατήθηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, αντί να ακολουθήσουμε ανοδική πορεία, χάσαμε τρεις μονάδες στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και στην τελική ευθεία ενώ κρατήσαμε με άγχος τη συσπείρωσή μας, δεν μπορέσαμε να ανοιχτούμε σε νέες δυνάμεις.
Μοιραία καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που έχει απογοητεύσει βαθύτατα τον κόσμο μας», είπε η κ. Γιαννακοπούλου και πρότεινε:

«Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δραστικά, για να αλλάξουμε την κοινωνία, για να σπάσουμε την θεωρία του μονόδρομου…  Σ΄ αυτή την κατεύθυνση κομβική στιγμή είναι η στιγμή εκλογής της νέας ηγεσίας μας που θα πρέπει να γίνει μέσα στο Φθινόπωρο», είπε η κ. Γιαννακοπούλου και τόνισε: «Προσωπικά, θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή».

Οι προθέσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου παραμένουν άγνωστες. Η ίδια και το επιτελείο της στάθμιζαν μέχρι τελευταία στιγμή τα δεδομένα για το κατά πόσο είναι ώρα να καταθέσει υποψηφιότητα. Αρκέστηκε αινιγματικά να δηλώσει πως θα είναι παρούσα, ωστόσο με τον τρόπο αυτό άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καταθέσει αργότερα την υποψηφιότητά της.

 Ανδρέας Σπυρόπουλος: Να εγγυηθούμε την ενότητα

Αυτό που πρέπει να επιτύχουμε και να εγγυηθούμε τώρα είναι ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, όπου μέσα από αυτή την ανοιχτή διαδικασία, που εξήγγειλε ο πρόεδρος, να βγει ακόμη πιο ισχυρό», είπε ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε απολογισμό της διετίας που πέρασε και επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, η οποία, είπε, «υπηρετεί με το πλέον απροκάλυπτο τρόπο το κέρδος συγκεκριμένων ομίλων σε βάρος της κοινωνίας. Γιατί προτάσσει το κέρδος της αγοράς σε βάρος της επιβίωσης των ανθρώπων. Ένα κέρδος που δεν μεταφράζεται ούτε σε αύξηση μισθών, ούτε στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.»

Ο Γραμματέας του κόμματος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι εργάστηκε «με πυξίδα τη συλλογικότητα, υπηρετώντας ένα ΠΑΣΟΚ ανοικτό, συλλογικό, δημοκρατικό.» Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί «για να μη βυθιστεί η προσπάθεια που όλοι μαζί κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ενότητα της Παράταξης.»

Μένει να φανεί τις επόμενες μέρες αν η προεκλογική μάχη είναι κούρσα για τρεις ή αν κάποιο άλλο στέλεχος θα βγει μπροστά για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου, υπάρχει πολύς χρόνος.

Μπατζελή

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή – Κόντρα της Κατερίνας Μπατζελή με το προεδρείο

Ένταση επικράτησε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στην Κατερίνα Μπατζελή και τα μέλη του προεδρείου.

Είχαν ανέβει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο βήμα 25 από τους 90 εγγεγραμμένους στον κατάλογο των ομιλητών- όταν μέλος του προεδρείου διάβασε τα ονόματα των 15 επόμενων ομιλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπατζελή, η οποία δεν είχε πάρει ακόμα τον λόγο μέχρι εκείνη την ώρα,  εξερράγη λέγοντας πως μέσα στους επόμενους ομιλητές δεν περιλαμβάνεται καμία γυναίκα και πως οι γυναίκες δεν λαμβάνουν τον χρόνο που τους αρμόζει στην εν λόγω κεντρική επιτροπή.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή έγινε μια ιεράρχηση των ομιλητών που δεν εκφράζει όλες τις φωνές. Έχω ζητήσει και επί του προσωπικού τον λόγο. Κι αν ακούσατε εσείς γυναίκα στους τελευταίους 20 ομιλητές να μου το πείτε, φέρεται να είπε η κ. Μπατζελή.

Ακολούθησαν λεκτικές διαφωνίες, ενώ το προεδρείο είπε ότι θα διευθετήσει το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την κ. Μπατζελή και άλλα μέλη του οργάνου φέρεται να διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμη πάρει το λόγο αρκετά στελέχη από τους «αμφισβητίες».

Στην πιο κρίσιμη στιγμή έγινε μια ιεράρχηση των ομιλητών που δεν εκφράζει όλες τις φωνές. Έχω ζητήσει και επί του προσωπικού τον λόγο. Κι αν ακούσατε εσείς γυναίκα στους τελευταίους 20 ομιλητές να μου το πείτε, φέρεται να είπε η κ. Μπατζελή.

Ακολούθησαν λεκτικές διαφωνίες, ενώ το προεδρείο είπε ότι θα διευθετήσει το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την κ. Μπατζελή και άλλα μέλη του οργάνου φέρεται να διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμη πάρει το λόγο αρκετά στελέχη από τους «αμφισβητίες».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου