Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 10, 2024

Αυτό είναι το πιο άσχημο σκυλί στον κόσμο

O 8χρονος Wild Thang κέρδισε τον διαγωνισμό World’s Ugliest Dog

Ένα 8χρονο Πεκινουά είναι ο νικητής του φετινού διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τον Wild Thang, που διαφωνίστηκε για 5η φορά στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Sonoma-Marin Fair στην πόλη Petaluma της βόρειας Καλιφόρνια. Το Πεκινουά, του οποίου η ιδιοκτήτρια Ann Lewis έλαβε χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων, τερμάτισε στη δεύτερη θέση τρεις φορές πριν ανέβει στην κορυφή φέτος.

Με το μακρύ και εξαιρετικά χνουδωτό παλτό του και τη γλώσσα του, ο Wild Thang, που μεγάλωσε στο Λος Άντζελες αλλά τώρα κατοικεί στο North Bend του Oregon, ήταν ένας από τους οκτώ σκύλους που διεκδικούσαν τον διάσημο τίτλο το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του διαγωνισμού, υπήρχαν 10 διαγωνιζόμενοι, αλλά οι δύο αποχώρησαν.

«Ο Wild Thang ήταν ο αγαπημένος των θεατών», είπε η Fiona Ma, μια από τους κριτές, ταμίας της πολιτείας της Καλιφόρνια, σε ένα βίντεο του Associated Press στην εκδήλωση. «Το γεγονός ότι είχε διαγωνιστεί για πέντε φορές και ήρθε μόνο δεύτερος μέχρι τώρα, όπως η παράνυμφος και ποτέ η νύφη, μίλησε στην καρδιά μας. Του άξιζε να κερδίσει».

«Δεν έχει κουρευτεί ποτέ», είπε. «Του αρέσει να κοιμάται σε παγοκύστες, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Και είναι απλώς ένα γλυκό σκυλί».

Τα περισσότερα από τα σκυλιά στον διαγωνισμό, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, έχουν διασωθεί. Ο Wild Thang προσβλήθηκε από τη νόσο του Καρέ όταν ήταν νέος. «Επέζησε, αλλά όχι χωρίς μόνιμη βλάβη», αναφέρει το βιογραφικό του. «Τα δόντια του δεν φύτρωσαν ξανά, με αποτέλεσμα η γλώσσα του να μείνει έξω και το δεξί μπροστινό του πόδι να κουνιέται όλη την ημέρα».

«Αυτή η παγκοσμίου φήμης εκδήλωση γιορτάζει τις ατέλειες που κάνουν όλα τα σκυλιά ξεχωριστά και μοναδικά», αναφέρει ο ιστότοπος του World's Ugliest Dog Contest. «Ο ετήσιος διαγωνισμός World’s Ugliest Dog κοροϊδεύει τα «άσχημα» σκυλιά, αλλά γίνεται ώστε να διασκεδάζεις με μερικούς υπέροχους χαρακτήρες και να δείχνεις στον κόσμο ότι αυτά τα σκυλιά είναι πραγματικά όμορφα!».

Μια ηλικιωμένη σκυλίτσα σε αναπηρικό καροτσάκι με το όνομα Rome ήρθε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας $3.000. Η Daisy Mae, ένας σκύλος μεικτής φυλής με λευκό τρίχωμα, πήρε το βραβείο της τρίτης θέσης των 2.000 δολαρίων.

Πέρυσι, τον διαγωνισμό κέρδισε ο Scooter, ένας σχεδόν φαλακρός, 7χρονος λοφιοφόρος σκύλος, με ανάποδα πίσω πόδια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου