Υλικά
600 ml κρέµα γάλακτος
90 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια σχισµένο κατά µήκος
4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα
6 µερίδες γλυκό κουταλιού βύσσινο έτοιμο ή σπιτικό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος µε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το µείγµα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και το φιλτράρετε, περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι.
- Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουµένως τα έχετε µαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνετε το µείγµα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά.
- Ρίχνετε το µείγµα της κρέµας σε 6 ατοµικά μπολ. Τοποθετείτε τα μπολάκια στο ψυγείο και τα αφήνετε για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέµα.
- Σερβίρετε την κρέμα γαρνίροντας µε το γλυκό κουταλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου