Είναι μία από τις πολύ αγαπημένες μας #εύκολες #πίτες με λίγα υλικά, χωρίς φύλλο και πολύ νοστιμιά. Το
καλοκαίρι την κάνω συχνά, μιας και τα κολοκυθάκια είναι της εποχής και είναι μια ωραία ιδέα για #πρωινό ή #σνακ. Προσωπικά την προτιμώ #χωρίς αυγά , μου φαίνεται πιο ελαφριά στη γεύση.Tips : αν βάλετε γιαούρτι, μπορεί να χρειαστεί επιπλέον υγρασία , μπορείτε να συμπληρωσετε με ελαιόλαδο, νερό, γάλα ή και αυγό αν θέλετε.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 250-300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.γλ.)
- 20 γρ φρέσκο δυόσμο ή κατά βούληση, ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 50 γρ ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα πριν το ψήσιμο
- 1 γιαούρτι 200 γρ ή 1/2 - 1 ποτήρι γάλα
- 300 γρ λευκό τυρί της αρεσκείας σας
- αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη, το ίδιο κάνουμε και με το ξερό κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 15' να βγάλουν τα υγρά τους.
- 2
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις περάσουν τα 15' πατάμε με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά.
- 3
Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το αλεύρι το κοσκινίζουμε πριν το βάλουμε. Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
- 4
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί. Η μπατζίνα πρέπει να είναι λεπτή, γύρω στο 1 εκατοστό όταν ψηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °© με αέρα για 45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινισει.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου