Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 15, 2024

Έφυγε από το οικογενειακό δείπνο επειδή η μητέρα του συντρόφου της άρχισε να την κατηγορεί – «Προσποιείσαι ότι έχεις αναπηρία για να μην κάνεις δουλειές»

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν απ’ τις λεγόμενες αόρατες αναπηρίες. Γι’ αυτούς, η καθημερινότητα μπορεί να γίνεται πιο δύσκολη καθώς, εκτός απ’ τη διαχείριση της αναπηρίας, καλούνται να διαχειριστούν και τη συχνή δυσπιστία του περιβάλλοντος.

Αυτή είναι η περίπτωση μιας γυναίκας με σύνδρομο χρόνιου πόνου, η οποία αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να προστατευθεί απ’ τα επικριτικά σχόλια της μητέρας του συντρόφου της.

Μια 24χρονη γυναίκα έχει σχέση με έναν 26χρονο άνδρα. Η γυναίκα  έχει μια αόρατη αναπηρία. «Είμαι νέα και δείχνω σχετικά υγιής, οπότε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχω αναπηρία».
 Η πάθησή της είναι ο χρόνιος πόνος, ένα σύνδρομο που την έχει κάνει να περπατάει με μπαστούνι και έχει βάλει νάρθηκες και στα δύο της γόνατα.


“Με κάθε ευκαιρία με κατηγορεί ότι προσποιούμαι”

Η Linda, η μητέρα του συντρόφου της, είναι δύσπιστη. Ενδεικτικά, όταν πρωτογνώρισε την Linda, έκανε κάποια πολύ απρεπή σχόλια, λέγοντάς της ότι «τα νέα παιδιά σήμερα βρίσκουν ό,τι δικαιολογία μπορείς να φανταστείς για να τεμπελιάσουν».

Τότε, δεν είχε δώσει σημασία στο σχόλιο και δεν πίστεψε ότι το είπε κακοπροαίρετα.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους όμως, τα σχόλια της Linda γίνονταν όλο και πιο προσβλητικά.


Για παράδειγμα, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, η Linda πάντα τονίζει πόσο «υγιής» φαίνεται και πάντα αναρωτιέται γιατί χρησιμοποιεί τα βοηθήματα.


Κάποια στιγμή μάλιστα της είπε: «Δεν φαίνεται ότι χρειάζεσαι μπαστούνι για να περπατάς. Μπας και το έχεις για να τραβάς την προσοχή;» Μια άλλη φορά, η Linda της είπε ότι είναι πολύ νέα για να είναι διαρκώς τόσο κουρασμένη.


Επίσης, την έχει παροτρύνει να βγάλει τους νάρθηκες απ’ τα γόνατα,  αφού είναι ξεκάθαρο ότι τους φοράει μόνο και μόνο για να την λυπούνται.


“Θέλεις να κάνεις τους άλλους να σε λυπούνται”

Όπως εξηγεί η κοπέλα, ο σύντροφός της έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να την υπερασπιστεί και να εξηγήσει το σύνδρομο απ’ το οποίο πάσχει στην μητέρα του. Μάταια, αφού η Linda δεν εννοεί να καταλάβει και πρόσφατα, ξεπέρασε κάθε όριο.


Ήταν μια μέρα που τους είχαν καλέσει για φαγητό και η Linda την κατηγόρησε κατάμουτρα ότι προσποιείται, ώστε να προσελκύει τον οίκτο των άλλων και να γλιτώνει απ’ τις δουλειές. Η αντίδραση της κοπέλας, ήταν να φύγει αμέσως.


«Με ταπείνωσε και αποφάσισα εκείνη τη στιγμή να μην ξαναπάω στο σπίτι τους μέχρι να μου ζητήσει συγγνώμη και να αλλάξει στάση», εξηγεί.


Ευτυχώς, ο σύντροφός της παίρνει το μέρος της και την υποστηρίζει.


Η υπόλοιπη οικογένεια ωστόσο, θεωρεί ότι αντέδρασε υπερβολικά, κάτι με το οποίο συμφωνεί κάπως και ο σύντροφός της.  «Πιστεύουν ότι έτσι είναι οι οικογένειες και ότι εγώ πρέπει να παραμερίσω τη στάση της Linda. Η άγνοιά της, υποστηρίζουν ότι είναι  ο δικός της τρόπος να με καταλάβει».


Τώρα λοιπόν, δεν ξέρει αν έκανε καλά και αν φέρθηκε λογικά φεύγοντας απ’ το τραπέζι και αρνούμενη να ξαναπάει στο σπίτι της Linda.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου