Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 16, 2024

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το νέο κύκλωμα εκβιαστών – Εκρήξεις, εμπρησμοί και ξυλοδαρμοί στη δράση τους


 Σήμερα (Τρίτη, 16/7) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το νέο κύκλωμα εκβιαστών με δράση στην Αθήνα, που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.


Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, οι άνδρες της Δίωξης Εκβιαστών προχώρησαν σε συλλήψεις μελών του κυκλώματος, που βρίσκονται πίσω από εκρήξεις και εμπρησμούς σε μαγαζιά, εκτός από εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλη του κυκλώματος είχαν πραγματοποιήσει ξυλοδαρμούς σε βάρος των θυμάτων τους, ενώ ασχολούνταν και με την αγοραπωλησία ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του κυκλώματος συμμετείχαν σε συμπλοκές με οπαδικά κίνητρα, καθώς ήταν και μέλη σωματείων φιλάθλων ομάδας της Αθήνας. Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται και κάποιοι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το Σάββατο (13/7), έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Συγκεκριμένα, εκ των 14 συλληφθέντων, οι τέσσερις είναι ανάμεσα στους «74», που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή στη Λ. Αλεξάνδρας το βράδυ του Σαββάτου (13/7). Άλλοι τρεις είναι έγκλειστοι των φυλακών.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν καλάσνικοφ, χρηματικό ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, ενώ ήδη οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών έχουν στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας με την δράση των εκβιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου