Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 22, 2024

ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ: ΒΡΙΖΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ – ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ… ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟ


 Ακολουθεί αυτούσια η αναφορά του επαγγελματία οδηγού:

Είμαι οδηγός ταξί. Θα ήθελα να σας περιγράψω ένα τραγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά. Όπως ίσως γνωρίζετε στη πλατεία Συντάγματος  η μόνη νόμιμη πιάτσα βρίσκεται στην Όθωνος όπου κανένας πελάτης δεν κάνει το κόπο να πάει. Όποτε αναγκαστικά δουλεύουμε κάνοντας πιάτσα μπροστά στην Ερμού. Το πρόβλημα έγκειται από την αρχή των κλεισιμάτων του κόβιντ όπου εμφανίστηκαν διάφοροι αλλοδαποί Αλβανοί τη υπηκοότητα και ξεκίνησαν να εκμεταλλεύονται τουρίστες ή άσχετους Έλληνες πηγαίνοντας τους 1-2 χλμ αι παίρνοντας ότι μπορούν συνήθως από 20-40€. Τώρα η κατάσταση έχει γίνει τραγική όπου απειλούν καθημερινώς και βρίζουν τον οποιοδήποτε προσπαθεί να δουλέψει φυσιολογικά σαν άνθρωπος.


Τα ίδια γίνονται και στο Μοναστηράκι. Η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία είναι καθημερινώς παρών και να το πω λαϊκά πετάει χαρταετό. Δουλεύουμε νύχτα με το κάθε λογής άνθρωπο. Τα προβλήματα μας, την αστυνομία να κόβει κλήσεις όποτε θέλει, το άγχος να βγάλουμε το μεροκάματο, και εδώ και 3 χρόνια μας μπαστακώθηκαν κι αυτοί εδώ. Κι όλα αυτά τα μπραβιλίκια και νταηλίκια και το οικονομικό μάδημα των ξένων. Γίνονται μες στο κέντρο της Αθήνας με τη παρουσία και της δημοτικής και της κανονικής αστυνομίας. Η συμβουλή των αστυνομικών είναι «κάνε καταγγελία». Κι αν κάνεις καταγγελία κανένας δεν ασχολείται. Και όλως περιέργως πάει στο αρχείο. Σας παρακαλώ εάν επιθυμείτε κοιτάξτε το και βοηθήστε μας με κάποιο τρόπο γιατί πραγματικά είμαστε στο έλεος του Κυρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου