Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 28, 2024

Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!

▫️Αυτή τη φασολάδα θα την λατρέψετε και θα την φτιάχνετε συνέχεια και με παραλλαγές.

▫️Μπορείτε να την καρυκεύσετε για να αντικατοπτρίζει όποιο είδος σούπας θέλετε, είτε είναι γαλλική με θυμάρι και εστραγκόν, μεξικάνικη με κύμινο ή ιταλική με ιταλικά μυρωδικά κ.λπ.

▫️Επίσης είτε να προσθέσετε κοτόπουλο και να μαγειρέψετε για άλλα 20 λεπτά 

Υλικά

 15’ προετοιμασία 2 ώρες βράσιμο + 8 ώρες μούλιασμα
 6-7 μερίδες
  1. 450 gr navy beans τα μικρά τα άσπρα ή οποία άσπρα φασόλια έχετε
  2. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  3. 2 μεγάλα καρότα
  4. 2 στικ σέλερι
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. Ελαιόλαδο
  7. Αλάτι - Πιπέρι
  8. 1 κ.γλ. ρίγανη / θυμάρι / βασιλικό / εστραγκόν ή μιξ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προσθέστε τα αποξηραμένα λευκά φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ξεπλύνετε τα καλά, στη συνέχεια με αρκετό νερό καλύψτε τα φασόλια. Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν για 8 ώρες. Την άλλη μέρα το πρωί σουρώνετε τα φασόλια και αφήνετε στην άκρη.

    Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!
  2. 2

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!
  3. 3

    Προσθέστε τα φασόλια στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε να ενσωματωθούν. Προσθέστε φρέσκα κλαδάκια θυμαριού (ή αποξηραμένο θυμάρι), τα σκόρδα και φρέσκο ​​βρασμένο νερό για να καλύψετε τα φασόλια κατά 3 cm.

    Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!
  4. 4

    Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε τα μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν, αλλά να μην χυλώσουν και λιώσουν. Για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

    Φωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!
  5. 5

    Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

    Φωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Καλοκαιρινή φασολάδα και όχι μόνο!
  6. 6

    Καλή επιτυχία! Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου