Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 11, 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Δύο προφυλακιστέοι, έξι ελεύθεροι υπό όρους – Συνεχίζονται οι απολογίες


 Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκαν οι οκτώ από τους 14 κατηγορούμενους, μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών. Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άλλοι έξι πήραν ήδη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (11/7)

Μια 43χρονη από την Πάτρα, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση. Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.


Ένας εκ των κατηγορουμένων, 40χρονος υπάλληλος υγειονομικού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρνήθηκε την ανάμειξή του στο κύκλωμα. «Δεν έχω καμία σχέση και καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Δεν έχω λάβει ποτέ κάποιο χρηματικό ποσό. Ήξερα κάποια άτομα, αλλά στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου ιδιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου