Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 19, 2024

Βρετανία: Νύχτα τρόμου στο Λιντς – Εξέγερση κατοίκων με βίαιες επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βίντεο

 Νύχτα τρόμου βίωσαν οι κάτοικοι του Λιντς στη Βρετανία την Πέμπτη (18/7), λόγω των πρωτοφανών αναταραχών που συνέβησαν.

Φωτιά σε «διπλό» λεωφορείο, πετροπόλεμος και το αναποδογύρισμα ενός περιπολικού ήταν μερικά από τα… περιστατικά που σημάδεψαν την χθεσινή νύχτα σε περιοχή που βρίσκεται ένα μόλις χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο της πόλης.

Όλη τη νύχτα μαίνονταν οι καταστροφές και οι συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία, με το φως της ημέρας να δείχνει το χάος που επικράτησε σε όλο του το μεγαλείο.



Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα ξεκίνησαν όταν έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό της αστυνομίας, ύστερα από καταγγελία για «διατάραξη κοινής ησυχίας». Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί είδαν ότι η καταγγελία αφορούσε σε μερικά παιδιά, οπότε και κλήθηκε η Πρόνοια για να πάρει τα παιδιά σε κάποιο ίδρυμα, έως ότου εντοπιστούν οι γονείς τους. Αμέσως, γείτονες από διπλανά σπίτια που είχαν αντιληφθεί την παρουσία του ανδρών της αστυνομίας άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και η κατάσταση δεν άρχισε να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις βλέποντας τις άγριες διαθέσεις του πλήθους, οπότε και ξεκίνησε ο πετροπόλεμος, ενώ γίνεται λόγος και για επεισόδιο με «ρατσιστικά κίνητρα».

Μεγάλο πλήθος άρχισε να επιτίθεται στα όργανα της τάξης, με ένα «διπλό» λεωφορείο να τυλίγεται στις φλόγες από βόμβα μολότοφ.

Από την οργή του πλήθους δεν γλίτωσε και ένα περιπολικό της αστυνομίας, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Στο πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή (19/7) η εικόνα ήταν πραγματικά σοκαριστική. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «επεισόδια πρωτοφανούς αγριότητας». Όπως ανέφερε μια φαρμακοποιός «το πλήθος επιτέθηκε με μανία στους αστυνομικούς πετάγοντάς τους πέτρες» και πρόσθεσε ότι «πέταγαν στους αστυνομικούς ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και τους κάδους σκουπιδιών που έπαιρναν από τοπικές επιχειρήσεις, αφού πρώτα τους έβαλαν φωτιά».

Η Δήμαρχος του Δυτικού Γιόρκσαϊρ σε δήλωσή της τόνισε ότι είναι «αηδιασμένη από την βιαιότητα των πράξεων και την ανοησία των πρωταγωνιστών των επεισοδίων» και πρόσθεσε: «Τέτοια βίαιη συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή και είμαι στο πλευρό της αστυνομίας για να βοηθήσω στις έρευνες, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Δείτε εδώ πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου