Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Ελευσίνα: Έντονες αντιδράσεις για την έξωση ΑμεΑ πρωταθλήτριας με την Εθνική Ομάδα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έξωση της οικογένειας ΑμεΑ

πρωταθλήτριας της Εθνικής Ομάδας στην Ελευσίνα, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία κατά την περίοδο της κρίσης.


Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πλήθος φορέων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και το δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας, αλλά και προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση.

Κουτσούμπας: Η Διονυσία θα βγει και πάλι νικήτρια – Η νίκη της θα είναι νίκη όλου του λαού και της νεολαίας

«Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό της διακεκριμένης πρωταθλήτριας Διονυσίας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης και να συνεχίσει η ίδια και η οικογένειά της να μένει στο μοναδικό σπίτι της, στην Ελευσίνα. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για την ακύρωση της έξωσης της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της».

«Η μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Ελευσίνας, η πρωτόγνωρη και συγκινητική αλληλεγγύη που εκφράζεται τις τελευταίες μέρες, μπορούν να κουρελιάσουν το απαράδεκτο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχτισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία, μετατρέποντάς την από βασικό αυτονόητο δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:


«Η Διονυσία θα βγει και πάλι νικήτρια. Και η δική της νίκη θα είναι νίκη όλου του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας».


Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός»: Στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της που απειλείται με έξωση

«Το σπίτι της Παπαγιάννη 25 στην Ελευσίνα είναι σπίτι όλων μας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΜΕΑ «Κεραυνός», εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη Διονυσία, πρωταθλήτρια ΑμεΑ και στην οικογένειά της που απειλούνται με έξωση από το σπίτι τους.


Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κινδυνεύει να πεταχτεί στον δρόμο αθλήτρια των εθνικών ομάδων με διακρίσεις, με αναπηρία, μαζί με την οικογένειά της, επειδή το σπίτι τους το πήρανε τα κοράκια και τα funds και πλειστηριάστηκε.

Με την αλληλεγγύη μας, με τα κορμιά μας, προστατεύουμε την Διονυσία και την οικογένειά της να μην πεταχτούν στον δρόμο, προστατεύουμε τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια. Το έγκλημα των Πετραλώνων, της Χαλκιδικής και της Ζωγράφου δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των προηγούμενων που έδωσαν τα σπίτια του λαού στις τράπεζες και στα funds και χαρακτήρισαν ιδιώνυμο αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε από τους κυβερνόντες που τρέχουν στα αεροδρόμια να φωτογραφηθούν με αθλητές με αναπηρία όταν γυρνάνε στην χώρα μας φέρνοντας διακρίσεις, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που ξέρουν και μπορούν. Να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονυσία και στην οικογένειά της.

Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα ένας βιοπαλαιστής, ένας επαγγελματίας που δουλεύει μια ζωή, που τον τσάκισαν οι κρίσεις και τα μνημόνια, να πετιέται στον δρόμο μαζί με την ανάπηρη κόρη του και την οικογένειά του, επειδή δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του.

Σας προειδοποιούμε μην διανοηθείτε να προχωρήσετε στο ανοσιούργημα με τις δυνάμεις καταστολής, να πετάξετε στον δρόμο την Διονυσία στον δρόμο με τα μετάλλιά της και την οικογένειά της. Θα μας βρείτε απέναντι, όπως όλον τον λαό της Ελευσίνας αλλά και τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Ως εδώ και μη παρέκει! Θα σας πνίξει η οργή μας!».

Βαγγέλης Γκίνης: Η αρπαγή ενός σπιτιού ΑμεΑ είναι βία που δεν θα την παρακολουθούμε με σταυρωμένα χέρια

Την αναλγησία και την τεράστια υποκρισία της κυβέρνησης, αφού πριν στεγνώσει το μελάνι από την περιβόητη «εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία» σήμερα επιχειρήθηκε έξωση αθλήτριας ΑμεΑ από το σπίτι της ανέδειξε ο Βαγγέλης Γκίνης, Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελευσίνας-Μάνδρας μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου στον real fm, την Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Τόνισε πως τα σωματεία, οι φορείς της περιοχής και οι κάτοικοι της γειτονιάς έδωσαν σήμερα μαζικό παρόν και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας τετραμελούς οικογένειας να μην ξεσπιτωθεί.

Υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει σπίτι, αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος που δεν θα γνωρίζει για το αίσχος του πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της οικογένειας, που στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις.

Ανέδειξε πως ειδικά η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει χορτάσει, μεγάλα κούφια λόγια για τα μετάλλια και τις επιτυχίες της, την στιγμή που σήμερα επιχείρησαν να την πετάξουν έξω από το σπίτι της. Όμως, όπως επισήμανε, δεν είναι μόνη της, όλη η Ελευσίνα, τα σωματεία και οι φορείς θα είναι δίπλα της. Η αρπαγή ενός σπιτιού ΑμεΑ είναι βία που δεν θα την παρακολουθούμε με σταυρωμένα χέρια.

Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μην πλειστηριαστεί ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας σε ένα μικρό στενό, το βιος, δηλαδή των ανθρώπων που πέρασαν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα μαγαζί για να έχουν ένα σπίτι και τώρα θέλουν να τους το αρπάξουν.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας με ειδικό ψήφισμά του στέκεται στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της καταδικάζοντας την προσπάθεια έξωσής τους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«To Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας καταδικάζει την προσπάθεια έξωσης οικογένειας πρώην ελεύθερου επαγγελματία που έχασαν το σπίτι τους επί της οδού Ι. Παπαγιάννη της Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας σε πλειστηριασμό, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία κατά την περίοδο της κρίσης, που είναι αποτέλεσμα του νομοθετικού πλαισίου που έχουν στηρίξει όλες οι Κυβερνήσεις ανοίγοντας τον δρόμο για μαζικές κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τράπεζες και funds ακόμα και σε βάρος των πιο ευάλωτων ανθρώπων.

Στο συγκεκριμένο σπίτι κατοικεί μέλος της οικογένειας που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, αθλήτρια με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και συντασσόμαστε με τους φορείς της πόλης στον αγώνα για να παραμείνει η οικογένεια στο σπίτι της».

Γιώργος Πομάσκι: «Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα»

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου με αφορμή την απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης σε οικογένεια στην Ελευσίνα, που έχει ΑμεΑ η οποία είναι διακεκριμένη αθλήτρια αναφέρει:

«Από την μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ και από την άλλη πετάμε έξω απ το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμα της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα».

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα με μέλος ΑμεΑ, διακεκριμένη αθλήτρια

Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα με μέλος ΑμεΑ, διακεκριμένη αθλήτρια ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στο κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Αφροδίτη Κτενά, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης αναφέρεται αναλυτικά:

«Στην Ελευσίνα, στην οδό Παπαγιάννη έχει κινηθεί ήδη διαδικασία έξωσης οικογένειας πρώην ελεύθερου επαγγελματία που έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία κατά την περίοδο της κρίσης. Στο συγκεκριμένο σπίτι κατοικεί μέλος της οικογένειας που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, αθλήτρια με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Όπως είναι λογικό, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Ελευσίνας.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη μια η κυβέρνηση να λέει “μεγάλα λόγια” για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και να εμφανίζεται ότι τάχα τιμάει και βραβεύει αθλητές ΑμεΑ με μεγάλες επιτυχίες στα αγωνίσματά τους, αλλά από την άλλη, στην πρώτη ευκαιρία αυτοί οι άνθρωποι να πετιούνται στον δρόμο και να χάνουν τη μοναδική τους κατοικία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου, που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από την πολιτική ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μαζικές κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τα κοράκια των τραπεζών, funds και servicers, ακόμα και σε βάρος των πιο ευάλωτων ανθρώπων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια έξωσης από την πρώτη και μοναδική κατοικία της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου