Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 31, 2024

Δεν φρόντισε να υπάρχει στο τραπέζι ξεχωριστό φαγητό για την πεθερά του που κάνει δίαιτα και τα «άκουσε» – «Δεν τον νοιάζει για την υγεία μου»

Συνηθίζεται, όταν κάποιος κάνει το τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, να ρωτάει τους καλεσμένους του αν έχουν κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις, ώστε να αποφεύγονται απρόβλεπτες ή δυσάρεστες καταστάσεις.

Πρόσφατα, ένας άνδρας που έψηνε στην αυλή κάνοντας το τραπέζι στην οικογένεια, προκάλεσε τον θυμό της πεθεράς του, όταν εκείνη του ζήτησε να μεριμνήσει να έχει στο τραπέζι κάτι που θα μπορεί να φάει-δεδομένου ότι κάνει δίαιτα.

“H Linda αποφάσισε να ξεκινήσει πολύ αυστηρή δίαιτα”

Ο άνδρας και η Emma, η γυναίκα του, είναι περίπου 30 χρονών και είναι παντρεμένοι εδώ και έξι χρόνια. Κάθε καλοκαίρι κάνουν barbeque και καλούν τις οικογένειές τους να φάνε μαζί.

 Ενώ πάντα περνάνε τέλεια, η Linda, η πεθερά του άνδρα, έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα.


«Η Linda αποφάσισε να ξεκινήσει μία πολύ αυστηρή δίαιτα, από την οποία έχει αποκλείσει τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη και ακόμη ένα σωρό πράγματα.

Οπότε, μού ήταν πολύ δύσκολο να βρω φαγητά που θα μπορούσε να φάει», εξηγεί ο άνδρας.

Όταν την καλέσαμε στο barbeque, πήρε τηλέφωνο την Emma και απαίτησε για εκείνη να ετοιμάσουμε  κάτι ιδιαίτερο, από μία λίστα με συστατικά και συνταγές που ήταν πολύ περίεργα αλλά και πολύ ακριβά».


«Ζητούσε παράλογα πράγματα»

Αφού άκουσε τις απαιτήσεις που είχε η Linda, ο άνδρας είπε στη γυναίκα του ότι, αν και σέβεται τις διατροφικές προτιμήσεις της πεθεράς του, θεωρεί ότι είναι παράλογο από μέρους της να περιμένει ένα σωρό διαφορετικά πιάτα, μαζί με όλα όσα θα ετοίμαζαν για τους υπόλοιπους καλεσμένους τους.


Έτσι, πρότεινε στη Linda, φέτος που κάνει δίαιτα να φέρει εκείνη το φαγητό της, όμως η Emma άρχισε να του φωνάζει, λέγοντας ότι αυτό είναι αναισθησία και ότι είναι καλύτερο να ετοιμάσουν κάποια από τα ξεχωριστά φαγητά της Linda.


Στο κάτω-κάτω, μία οικογένεια είναι. «Είπε ότι δεν της είναι κόπος να ετοιμάσει μερικά παραπάνω φαγητά προκειμένου να μην νιώσει άσχημα η Linda», εξηγεί ο άνδρας.


«Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι, αφού έχει τέτοιες απαιτήσεις, το καλύτερο είναι να φέρει το φαγητό της μόνη της».


Όταν λοιπόν, τηλεφώνησε στη Linda και τη ρώτησε αν έχει πρόβλημα να φέρει το φαγητό που θέλει απ’ το σπίτι της, εκείνη θύμωσε πολύ και τον κατηγόρησε ότι το κάνει επίτηδες, για να την αποκλείσει απ’ το πάρτι.


Τώρα, ανάμεσά τους έχει δημιουργηθεί ένταση. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση αυτή θα χαλάσει εντελώς και το barbeque.


«Κάποιοι από την οικογένεια πήραν το μέρος της Linda, λέγοντας ότι είναι δική μου υποχρέωση να ετοιμάσω το φαγητό των καλεσμένων, ενώ άλλοι συμφώνησαν μαζί μου, θεωρώντας τη Linda παράλογη», προσθέτει ο άνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου