Υλικά
12 μεγάλου μεγέθους γαρίδες καθαρισμένες από τα κεφάλια και τα
κελύφη τους280 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
600 γρ. πράσα σε ροδέλες
500 γρ.σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
220ml λευκό κρασί
150ml ζωμός καραβίδας ή λαχανικών
100ml ελαιόλαδο
400 γρ. ταλιατέλες
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
30 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο όσο θέλετε
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ σε τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα (εάν βάλετε), λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1’ περίπου.
Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλατοπίπερο και σοτάρετε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές τους. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1’, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε τον ζωμό καραβίδας ή λαχανικών. Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 3’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε τις ταλατιέλες στο τηγάνι, τις αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου