Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2024

Ντοματοκεφτέδες λουκούμι 🍅🍅🍅



Καλοκαιρινό, υπέροχο φαγητό. Το μυστικό είναι να μην λιώσετε τα υλικά στο multi.

Υλικά
2 ντομάτες ώριμες σφιχτές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 χούφτα δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
10-12 κουταλιές της σούπας φαρινάπ
Αλάτι
Πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Σως για το σερβίρισμα:
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κατόπιν ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην ντομάτα για να μαραθεί με τα οξέα της ντομάτας, αφού δεν θα τηγανιστούν για πολλή ώρα, και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος βάζουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό. Δηλαδή να μην πλάθονται σαν κεφτέδες Αλλά και να μην είναι πολύ νερουλή ζύμη μας.

  3. 3

    Βάζουμε στο τηγάνι το καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους ντοματοκεφτέδες με το κουτάλι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Δεν τους τρυπάμε με το πιρούνι για να μην απορροφήσουν λάδι.

  4. 4

    Μόλις ψηθούν τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και τους σερβίρουμε ζεστούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου