Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2024

Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ: Τραυματίστηκε ελαφρά – Δυο νεκροί από την επίθεση

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούγονται ριπές, πιθανώς από όπλο και λίγο μετά εμφανίζεται τραυματισμένος ελαφριά στο αυτί. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά.
 Δημοσιογράφος της Washington Post δημοσίευσε στο Χ, ότι αμφότεροι ένας πολίτης από το κοινό αλλά και ο δράστης, είναι νεκροί, ενώ ένα ακόμη άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι καλά στην υγεία του και υπό μέτρα υψηλής προστασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν άρχισαν οι ριπές.

Ένα άτομο πιστεύεται ότι είναι νεκρό, μετέδωσε αρχικά τοπικό δίκτυο συνεργαζόμενο με το ABC, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της κομητείας Μπάτλερ Ρίτσαρντ.

Ενήμερος ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ομάδα προεκλογικής εκστρατείας Ντ. Τραμπ: «Είναι καλά»

Ο Τραμπ είναι καλά, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας σε ανακοίνωσή της, αφού, όπως αναφέρεται «απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από προφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση».

Δημοσιογράφοι της ομάδας του, παρόντες στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, ανέφεραν ότι άκουσαν «μια σειρά δυνατών εκρήξεων ή δυνατών κροτών» προτού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας πλησιάσουν τον Τραμπ για να τον προφυλάξουν.

Στο παρακάτω βίντεο, που ανήρτησε ο Έλον Μασκ, φαίνεται και η στιγμή που ο Ντ. Τραμπ δείχνει καλά στην Υγεία του, αν και ματωμένος, μετά από τους πυροβολισμούς, και μάλιστα απευθύνεται στο πλήθος:


Το CNN μετέδωσε ότι ο Τραμπ τραυματίστηκε, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου