Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 18, 2024

Ταϊλάνδη: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των έξι νεκρών σε πολυτελές ξενοδοχείο – «Δηλητηριάστηκαν με κυάνιο»

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές των έξι νεκρών τουριστών από το Βιετνάμ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης.

Στο βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας φαίνονται οι έξι τουρίστες να περπατούν σε κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχείου, πηγαίνοντας προς το δωμάτιο της Αμερικανίδας Σέριν Τσονγκ, η οποία φέρεται να δηλητηρίασε τόσο τους υπόλοιπους πέντε όσο και τον εαυτό της με κυάνιο.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ταϊλάνδης, η Τσονγκ είχε πολλά χρέη από επένδυσή της σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία, ενώ φέρεται να είχε πείσει ένα παντρεμένο ζευγάρι και δύο άλλα θύματα μεταξύ των νεκρών να ρίξουν κεφάλαια στο έργο, και τελικά να έχασαν περίπου 10 εκατομμύρια μπατ – περίπου 280.000 δολάρια.


Οι νεκροί – τρεις άντρες και τρεις γυναίκες βιετναμέζικης καταγωγής ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών – εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί όταν παραδόθηκε το φαγητό στο δωμάτιό τους στο Grand Hyatt Erawan το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι έξι είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο μια μέρα νωρίτερα, αλλά τη Δευτέρα πήγαν όλοι στη σουίτα της Chong, στο δωμάτιο 502.

Νεκροί από κυάνιο

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους έξι νεκρούς προκάλεσε το περιστατικό αυτό, χρησιμοποιώντας κυάνιο», δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Μπανγκόκ Νοπαζίλ Πουνσαουάς, που είναι επικεφαλής των ερευνών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ένας από τους έξι ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί διέπραξε το έγκλημα αυτό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το κίνητρο του εγκλήματος συνδέεται με χρέη ύψους πολλών εκατομμυρίων μπατ (ένα εκατομμύριο μπατ αντιστοιχεί σε περίπου 25.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την εγκληματολογική υπηρεσία της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, πιθανή αιτία θανάτου των αλλοδαπών που βρέθηκαν νεκροί σε δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου Grand Hyatt Erawan, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος για το έγκλημα, είναι δηλητηρίαση με κυάνιο, που βρέθηκε σε φλιτζάνια και τσαγιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν οι νεκροί.

Από την εξέταση συγγενών τους στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι υπήρχε διαφωνία για χρέος σε σχέση με μια επένδυση, πρόσθεσε η αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου