Εκρηκτικό είναι πλέον το πρόβλημα των κενών που παρατηρούνται σε
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MEGA», προς το παρόν κανείς από το υπουργείο Υγείας δεν έχει μιλήσει για συνέπειες σε όσους αρνηθούν να συνδράμουν, και αυτό καθώς οι σκέψεις που υπήρχαν για διακοπή συνταγογράφησης συνάντησαν έντονη αντίδραση των γιατρών.
Γιατί οδηγηθήκαμε μέχρι εκεί; Το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να πείσει ιδιώτες γιατρούς να δουλέψουν στα νοσοκομεία με μπλοκάκι. Από τους 145, οι οποίοι κλήθηκαν, όμως, μόλις 11 συμφώνησαν.
Είναι χαρακτηριστικό πως -σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- στη Δράμα και την Ξάνθη υπάρχουν μόλις 2 μόνιμοι παθολόγοι, ενώ στη Σαντορίνη και στην Κω, κανείς. Ο νόμος υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ.
«Η επίταξη είναι βάρβαρη λέξη. Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση. Το κράτος έχει πολλούς τρόπους να σε υποχρεώσει. Υπάρχει από την εποχή του Θάνου Πλεύρη ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Στην Κω έχουμε προκηρύξει τέσσερις θέσεις παθολόγων, δεν πήγε κανείς. Τέσσερις θέσεις παιδιάτρων, δεν πήγε κανένας. Μιλάμε για 14 συνεχόμενες προκηρύξεις».
Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε σχετικά: «Στη Σαντορίνη έχουμε ανοιχτή προκήρυξη με 9.000 ευρώ μεικτά, 5.000 ευρώ καθαρά για παθολόγους, αναισθησιολόγους, νεφρολόγους, δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου