Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 22, 2024

Μελιτζάνες με μοσχαράκι στη γάστρα


Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
200 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
5 μελιτζάνες φλάσκες
5-6 μέτριες πατάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος1


Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια για τηγανιά. Το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

2


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρες φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε το κρασί με το μισό ελαιόλαδο και τον πελτέ.

3


Σε γάστρα βάζουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα. Ρίχνουμε το μείγμα του κρασιού, 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στους 150° για 2 1/2-3 ώρες (εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το κρέας). Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

4


Μετά ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, την τριμμένη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για μια ώρα ακόμα στους 180°.

5


Ρίχνουμε το μαϊντανό και ψήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο για άλλα 20 λεπτά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου