Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2024

Σκελετοί χιλιάδων ετών βρέθηκαν στον κήπο του ξενοδοχείου

 

Ανθρώπινα οστά ηλικίας άνω των 1.000 ετών ανακαλύφθηκαν στον κήπο ενός ξενοδοχείου, με 24 σκελετούς να κείτονται δίπλα σε οστά που ανήκουν σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων.

Τα αγγλοσαξονικά λείψανα ανδρών, γυναικών και παιδιών βρέθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου The Old Bell στο Malmesbury, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Αβαείο Malmesbury, στο Wiltshire.
Οι ιδιοκτήτες Kim και Whit Hanks ήξεραν πάντα όταν ανέλαβαν το κτίριο του 1200, το 2021 ότι ήταν ένα ξενοδοχείο γεμάτο ιστορία, αλλά ποτέ δεν περίμεναν ότι θα υπήρχε τόση ιστορία κάτω από τα πόδια τους.
Το Σάββατο (6 Ιουλίου), το The Old Bell Hotel επιβεβαίωσε στο κοινό ότι κάτω από τον κήπο του ξενοδοχείου βρέθηκαν σπάνια υπολείμματα μεσοσαξονικών σκελετών, μερικά που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα.

H ηλικία των οστών
Τα λείψανα χρονολογούνται  από το 670 έως το 940 μ.Χ., δηλαδή αφορούν στις πρώτες ημέρες του Αββαείου, όταν ήταν μοναστήρι.

Ο ιστορικός του Αββαείου του Μαλμεσμπέρι, Tony McAleavy, είπε ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, ιδίως επειδή η θέση «εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα κορυφαία κέντρα της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δυτική Ευρώπη». Όπως είπε «ενθουσιάστηκε υπέρ του δέοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου