Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 09, 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Το δρομολόγιο του δράστη και το μυστήριο με το ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο

Ένα πάρκινγκ συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Μαρούσι, όπου

διαμένει συγγενικό του πρόσωπο, ήταν η αφετηρία του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Νέες πληροφορίες αποκαλύπτονται για το «ματωμένο» δρομολόγιο που κατέληξε στην εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου, ο οποίος είχε επεκταθεί επαγγελματικά  στην Μύκονο, όπου αναζητείται ο ηθικός αυτουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα σκούτερ για να μεταβεί στο σημείο όπου δολοφόνησε τον τοπογράφο. Όπως προκύπτει το συγκεκριμένο σκούτερ εντοπίζεται την ημέρα που έγινε το έγκλημα και μία ημέρα νωρίτερα, να ξεκινά από το υπόγειο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Μαρούσι.

 Παρακολουθώντας τις κάμερες διαπιστώθηκε στις 06.50 της 1ης Ιουλίου να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο. Στις 07: 04 το σκούτερ εντοπίζεται πρώτη φορά να εξέρχεται από τον χώρο στάθμευσης. Στις 08:50 το σκούτερ καταγράφεται να στρίβει από την Αποστόλου Παύλου στην Ηπείρου. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 09: 03 βγαίνει από τον χώρο στάθμευσης μία μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού BMW.

Στις 2 Ιουλίου, ημέρα της δολοφονίας, και ώρα 07.02, εντοπίζεται να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης μία μαύρη BMW. Έπειτα από 12 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 07: 14 καταγράφεται το σκούτερ να εξέρχεται από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.


Μετά την δολοφονία το σκούτερ επιστρέφει στο πάρκινγκ στις 08.32 και στις 09.05 εξέρχεται από αυτό η μαύρη BMW.


Ακόμη, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 00.34 καταγράφεται να μεταβαίνει και να εισέρχεται στο υπόγειο πάρκινγκ το ίδιο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε και την 1η Ιουλίου. Το αυτοκίνητο αυτό αποχωρεί μαζί με το σκούτερ στις 00.37.

Όπως είπε η σύντροφος του 44χρονου που κατηγορείται για το έγκλημα, υπήρχε και δεύτερο δίκυκλο όχημα στη θέση στάθμευσης στην πολυκατοικία του Νέου Ψυχικού, όπου διέμενε το ζευγάρι. Επρόκειτο για μικρότερου μεγέθους από την BMW μηχανή, πιθανότατα τύπου scooter. Η σύντροφος του κατηγορούμενου αναφερόμενη στο δεύτερο δίκυκλο επεσήμανε ότι μετά την αγορά της BMW από τον κατηγορούμενο, είδε στο πάρκινγκ και άλλη μία μοτοσικλέτα μικρότερη, η οποία «τις τελευταίες ημέρες δεν είναι άλλο στο πάρκινγκ».


Σύμφωνα με την ίδια, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι του στις 07:30 το πρωί, ενώ την επόμενη ημέρα (ημέρα της δολοφονίας) αποχώρησε κατά τις 08:00.


Μυστήριο αποτελεί και το ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο που είχε μπει στο πάρκινγκ στο Μαρούσι μία ημέρα πριν από τη δολοφονία και εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι πιθανό – λαμβάνοντας υπόψη τις ημέρες και τις ώρες προσέγγισης και απομάκρυνσής του από τον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος κατοικιών που βρίσκεται στο Μαρούσι- πως ο οδηγός του συνέδραμε τουλάχιστον στη μεταφορά του ατόμου που ήταν επιφορτισμένο με την απομάκρυνση του scooter από το υπόγειο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος κατοικιών.


Από την άρση απορρήτου, σε ένα κινητό αλλά και σε ένα ρολόι του θύματος, όπως κι από έναν αριθμό κινητού που χρησιμοποίησε ο δράστης, δεν ανακαλύφθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.


Επιπλέον σημειώνεται ότι τα ρούχα που βρέθηκαν είναι ένα μπουφάν αλλά κι ένα αθλητικό σορτς γκρίζου χρώματος που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούσε ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου.


Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς μέσω του δικηγόρου του Νικόλαου Αλετρά αρνείται τις κατηγορίες και κάθε εμπλοκή με την δολοφονία στο Ψυχικό.


Οι τρεις καταθέσεις- «κλειδιά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας υπήρξαν τρεις καταθέσεις συνεργατών και ατόμων από το περιβάλλον του 54χρονου ότι δεχόταν απειλές από επιχειρηματία της Μυκόνου, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι αυτός είναι και ο ηθικός αυτουργός.


Ακόμη, η σύντροφος του 44χρονου ποινικού που συνελήφθη ως δράστης, ανέφερε ότι εκείνη και ο φίλος της είχαν συναντηθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες στην Μύκονο με τον ίδιο επιχειρηματία.


Ωστόσο, η πλευρά του επιχειρηματία και του κατηγορούμενου αναμένεται να διατυπώσουν τον ισχυρισμό ότι οι συναντήσεις τους αφορούσαν στην ενδεχόμενη ανέγερση ακτινοδιαγνωστικού κέντρου στην Μύκονο, έπειτα από ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει συγγενής της συντρόφου του 44χρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου