Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 16, 2024

Απόπειρες δολοφονίας κατά Προέδρων στις ΗΠΑ

 

Ο Πρώτος Πολίτης της χώρας έχει βρεθεί στο στόχο πολλές φορές

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως και ξύπνησε μνήμες κυρίως στους Αμερικανούς από παλιές απόπειρες σε Πρόεδρους των ΗΠΑ.



Αβραάμ Λίνκον

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Απριλίου του 1865, όταν ένας από τους πιο επιδραστικούς Προέδρους στην ιστορία της χώρας, ο 16ος στη σειρά, ο Αβραάμ Λίνκον πυροβολήθηκε από τον Τζον Μπουθ, όταν πήγαινε να δει μια θεατρική παράσταση. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, αφήνοντας το όραμα του σπουδαίου πολιτικού για μια διαφορετική και πιο δημοκρατική Αμερική στη μέση.



Τζον Κένεντι

Η στιγμή που Κένεντι έχει μόλις πυροβοληθεί είναι από τις αναγνωρίσιμες παγκοσμίως επιθέσεις σε πολιτικούς. Ο Κένεντι που έχει μαγέψει τους Αμερικανούς και πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις πέφτει νεκρός από τη σφαίρα που εκτόξευσε εναντίον του ο Χάρβει Όσβαλντ από τον 6ο όροφο ενός ξενοδοχείου σε πολύ κοντινό σημείο από την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Κένεντι.



Τζέραλντ Φορντ

Τον Σεπτέμβριου του 1975, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φορντ σώζεται από τους άνδρες της Εθνικής Ασφάλειας, όταν συνέλαβαν μια γυναίκα που άνοιξε πυρ εναντίον του. Ήταν η Λινετ Φρομ. Δύο εβδομάδες μετά, ο Φορντ ξαναγλιτώνει τον θάνατο αφού άνδρες της ασφάλειας του αφοπλίζουν τελευταία στιγμή την Σαρα Μουρ που επίσης προσπάθησε να σκοτώσει τον 38ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου