Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 27, 2024

Πανεύκολο και ελαφρύ - Επιδόρπιο γιαουρτιού με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα λεμονιού


Υλικά

500 γρ. γιαούρτι πλήρες

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

ο χυμός 3-4 λεμονιών

ο χυμός 1 λάιμ (προαιρετικά)

ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα 


Εκτέλεση

Χτυπάτε λίγη ώρα στο μίξερ (ή στο χέρι) το γιαούρτι να ανακατευτεί καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό από τα λεμόνια και το λάιμ και τα ανακατεύετε κι αυτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το χτυπημένο γιαούρτι και ανακατεύετε πάλι καλά και γρήγορα το μείγμα. 

Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και αφήνετε την «ψευτομούς» να κρυώσει. Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια διακοσμώντας -αν θέλετε- με ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου