Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 09, 2024

Ζήτησε από τον σύντροφό της να πει ψέματα στους γονείς της – «Είμαι γραφίστας και ήθελε να το παίξω δικηγόρος για να τους εντυπωσιάσω»

 

Πόσες φορές νιώσατε την ανάγκη να πείτε ψέματα για το επάγγελμά σας επειδή νομίσατε ότι δεν θα εντυπωσιάσετε κάποιους ανθρώπους; Πρόσφατα, ένας άνδρας αρνήθηκε να το κάνει για να εντυπωσιάσει τους επιτυχημένους γονείς της κοπέλας του.

Ο 28χρονος άνδρας της ιστορίας έχει σχέση εδώ και έναν χρόνο με την 26χρονη Σάρα. Η σχέση τους είναι κατά βάση εξαιρετική και ο ίδιος νιώθει ευτυχισμένος μαζί της.

“Μου ζήτησε κάτι που δεν  μπορώ να κάνω”
Η Σάρα όμως, του ζήτησε πρόσφατα να κάνει κάτι που τον έφερε σε ιδιαίτερα άβολη θέση.

Σε λίγες μέρες θα γνωρίσει τους γονείς της, και η Σάρα του ζήτησε -αν γίνεται- να μην τους πει ότι είναι γραφίστας, παρότι έχει πολλούς πελάτες και έχει υπογράψει πολύ δημιουργικές δουλειές.

«Η Σάρα πιστεύει ότι οι γονείς της θα με σνομπάρουν επειδή η δουλειά μου δεν  έχει τόσο υψηλό κύρος ή αμοιβή σε σχέση με άλλα επαγγέλματα», εξηγεί.

«Η Σάρα είναι από οικογένεια επιτυχημένων επαγγελματιών.

Ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της γιατρός. «Η ίδια φοβάται ότι δεν πρόκειται να με πάρουν στα σοβαρά ή πως μπορεί να αποδοκιμάσουν τη σχέση μας αν μάθουν με τι ασχολούμαι».

“Δεν θέλω να χτίσω μια σχέση πάνω στο ψέμα”
Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να καταστρώσει ένα σχέδιο και του ζήτησε να πει στους γονείς της ότι είναι δικηγόρος. Του έκανε μάλιστα και μαθήματα νομικής ορολογίας και σκέφτηκε την ιστορία που θα έλεγε στους γονείς της για να τους πείσει.

«Αρνήθηκα να πω ψέματα επειδή δεν θέλω να χτίσω τη σχέση μου με τους γονείς της σε ένα ψέμα», εξηγεί ο άνδρας.

«Της είπα ότι, αν δεν με δεχτούν όπως είμαι, τότε είναι καλύτερα η αλήθεια να λάμψει τώρα παρά αργότερα. Η Σάρα θύμωσε και είπε ότι είμαι πεισματάρης και παράλογος. Θεωρεί ότι το κάνω υπερβολικά μεγάλο ζήτημα».

Συν τοις άλλοις, τον κατηγόρησε επειδή δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντική είναι για εκείνη η έγκριση των γονιών της.  Από τότε που μάλωσαν για το θέμα αυτό, η Σάρα είναι απόμακρη και ψυχρή μαζί του.

“Δεν είναι ένα αθώο ψεματάκι”
Όσο και αν ο άνδρας καταλαβαίνει την αγωνία της κοπέλας του να τον συμπαθήσουν οι γονείς της και να στηρίξουν τη σχέση τους, νιώθει πως αν πει ψέματα για το επάγγελμα που κάνει, θα περάσει τα όρια.

«Δεν είναι ένα αθώο ψεματάκι. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας και του χαρακτήρα μου», προσθέτει ο άνδρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου