Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2024

Σαβουάρ Βιβρ: Τι σημαίνουν οι θέσεις που αφήνεις το μαχαιροπίρουνο στο τραπέζι

Οι θέσεις των μαχαιροπίρουνων δεν είναι τυχαίες, αλλά έχουν συγκεκριμένο νόημα και μήνυμα που θέλει να μεταδώσει ο συνδαιτυμόνας.
Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές οι θέσεις και τι σημαίνουν.



1. Η Θέση "Έτοιμος για το Επόμενο Πιάτο"

Όταν ο συνδαιτυμόνας θέλει να δείξει ότι έχει τελειώσει το πιάτο του και είναι έτοιμος για το επόμενο, τοποθετεί τα μαχαιροπίρουνα στη θέση 4:20, όπως σε ένα ρολόι. Το μαχαίρι και το πιρούνι βρίσκονται παράλληλα, με τις λαβές να δείχνουν προς τα κάτω και τις αιχμές προς τα πάνω.
2. Η Θέση "Δεν Έχω Τελειώσει"

Όταν ο συνδαιτυμόνας δεν έχει τελειώσει ακόμη το γεύμα του και θέλει να δείξει ότι θα συνεχίσει να τρώει, τοποθετεί τα μαχαιροπίρουνα σε ένα σχήμα "V", με τις αιχμές να δείχνουν η μία προς την άλλη. Αυτή η θέση δείχνει ότι ο συνδαιτυμόνας βρίσκεται σε παύση και θα συνεχίσει το φαγητό του.
3. Η Θέση "Το Φαγητό Ήταν Εξαιρετικό"

Για να δείξει ότι το φαγητό ήταν εξαιρετικό και ότι το ευχαριστήθηκε, ο συνδαιτυμόνας τοποθετεί τα μαχαιροπίρουνα σε μια θέση παράλληλη, με τις αιχμές να δείχνουν προς τα πάνω και τις λαβές προς τα κάτω, όπως στη θέση 12:00. Αυτή η θέση δείχνει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για το γεύμα.
4. Η Θέση "Δε Μου Άρεσε"

Όταν ο συνδαιτυμόνας θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το φαγητό, μπορεί να τοποθετήσει τα μαχαιροπίρουνα σε σχήμα "X", με τις αιχμές να διασταυρώνονται στο κέντρο του πιάτου. Αυτή η θέση είναι πιο σπάνια και χρησιμοποιείται σε επίσημα γεύματα για να δείξει ότι κάτι δεν ήταν ικανοποιητικό.
5. Η Θέση "Τέλος Γεύματος"

Όταν ο συνδαιτυμόνας έχει τελειώσει το γεύμα του, τοποθετεί τα μαχαιροπίρουνα παράλληλα στο πιάτο, με τις αιχμές προς τα πάνω και τις λαβές προς τα κάτω, όπως στη θέση 6:00. Αυτή η θέση δείχνει ότι το γεύμα έχει τελειώσει και ότι ο σερβιτόρος μπορεί να απομακρύνει το πιάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου