Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2024

Βρετανία: Σάλος από την επίθεση αστυνομικών σε άνδρα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ – Δεκάδες διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης και στο αστυνομικό τμήμα


 Εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Μάντσεστερ, στην Βρετανία, διαμαρτυρόμενοι για τον άγριο ξυλοδαρμό άνδρα από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της πολής.


Ο αστυνομικός που φαίνεται να πατάει στο κεφάλι τον πεσμενο άνδρα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά η οργή έχει ξεχειλίσει στην πόλη και στον κόσμο όλον, καθώς τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν τα πλάνα με την απάνθρωπη συμπεριφορά των αστυνομικών.



Δεκάδες διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία St Peter’s μπροστά στο Δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης, με τον κόσμο να απαιτήσουν την απόλυση των εμπλεκόμενων αστυνομικών, με κραυγές όπως “ούτε δικαιοσύνη, ούτε ειρήνη”.

Προηγήθηκαν διαμαρτυρίες έξω από το αστυνομικό τμήμα του Ρότσντεϊλ το βράδυ της Τετάρτης, όταν μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλάνα από τη σύλληψη των Fahir και Amaad Khan στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Στο βίντεο φαίνεται ο 19χρονος Fahir να δέχεται κλωτσιές στο πρόσωπο και χτυπήματα στο κεφάλι από έναν αστυνομικό, προτού αυτός και ο αδελφός του απομακρυνθούν από την αστυνομία,  μετά από ένα περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που έσπασε τη μύτη της.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έθεσε έκτοτε σε διαθεσιμότητα έναν από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και η Ανεξάρτητη Υπηρεσία για την Αστυνομική Συμπεριφορά (IOPC) διεξάγει έρευνα, μετά από δύο προσφυγές που της υποβλήθηκαν.

Ο 19χρονος Fahir Khan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου