Είναι ένα προϊόν που αγοράζουμε συχνά και το διατηρούμε στο ψυγείο, καθώς αποτελεί ένα υπέροχο σνακ και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλές συνταγές. Ωστόσο, υπάρχει ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν αποθηκεύουν το γιαούρτι στο ψυγείο χωρίς καν να το γνωρίζουν.
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το γιαούρτι στο ψυγείο για να διατηρηθεί φρέσκο
Σύμφωνα με το Respect Food, το γιαούρτι δεν πρέπει να φυλάσσεται στην πόρτα του ψυγείου, αλλά στα ράφια. Διασφαλίστε τη φρεσκάδα του γιαουρτιού σας αποθηκεύοντάς το στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερά δροσερή. Λόγω της ευαισθησίας του, ακόμη και οι μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του και να το κάνουν να χαλάσει ή να χάσει τη φρεσκάδα του πιο γρήγορα.
Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αποθήκευση αυτού του γαλακτοκομικού προϊόντος είναι η μόλυνση, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το σερβίρετε σωστά όταν το τρώτε από ένα μεγάλο δοχείο. Αντί να το καταναλώνετε απευθείας από το δοχείο, σερβίρετε το γιαούρτι σας σ’ ένα μπολ πριν το φάτε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καθαρό κουτάλι κάθε φορά για να αποφύγετε τη βακτηριακή μόλυνση μέσα στο δοχείο.
Τι δεν πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το γιαούρτι
Είναι επίσης σκόπιμο να αποφύγετε την ανάμειξη φρέσκου γιαουρτιού με οποιοδήποτε έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Μόλις ανοιχτεί ένα δοχείο γιαουρτιού, χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγές δοχείο για να το προστατέψετε από έντονες οσμές. Ενώ μπορείτε να το διατηρήσετε στο αρχικό του δοχείο, φροντίστε να το σφραγίσετε με το καπάκι και όχι μόνο με το αλουμινένιο φύλλο.
Ενώ η κατάψυξη του γιαουρτιού αλλοιώνει την υφή του, καθιστώντας το λιγότερο ελκυστικό για άμεση κατανάλωση, παραμένει ένα ευέλικτο συστατικό ιδανικό για πολλές συνταγές. Ενσωματώστε το κατεψυγμένο γιαούρτι σε μια τούρτα, ανακατέψτε το με μερικά φρέσκα φρούτα για μια απολαυστική και θρεπτική λιχουδιά χωρίς ενοχές. Το κατεψυγμένο γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί έως και ένα μήνα, προσφέροντάς σας αρκετό χρόνο για να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου