Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 10, 2024

Ντουμπάι: Η ιστορία της αεροσυνοδού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και… βρέθηκε στη φυλακή

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ντουμπάι, αναδεικνύει την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν πολλές γυναίκες -σύζυγοι στα ΗΑΕ.
Η περίπτωση της Τόρι Τόιλ, ιρλανδής αεροσυνοδού, καταδεικνύει αυτό ακριβώς. Η συγκεκριμένη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από καταγγελία της για ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Η γυναίκα φέρει μελανιές και σημάδια. 


Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 28χρονη που εργάζεται για την Emirates Airlines στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είπε ότι δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της. Ένας εκπρόσωπος της νομικής ομάδας Detained in Dubai ισχυρίστηκε ότι ο Νοτιοαφρικανός σύζυγος της Τόρι την καταδίωξε με ένα μαχαίρι και τη γρονθοκόπησε, πριν χτυπήσει το χέρι της στην πόρτα του μπάνιου προσπαθώντας να το σπάσει.


Το παράδοξο είναι ότι η καταγγέλλουσα βρέθηκε τελικά η ίδια στην φυλακή, καθώς συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας και της κατάχρησης αλκοόλ που διώκονται ποινικά στα ΗΑΕ. Μάλιστα, το διαβατήριο της κατασχέθηκε και στην αεροσυνοδό απαγορεύτηκε να εξέλθει της χώρας.

Όλοι στο πλευρό της

Στο πλευρό, πάντως, της Τόιλ βρέθηκαν όχι μόνο φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και η ίδια η ηγέτης του Σιν Φέιν, Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ, που άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό της Ιρλανίδας στο κοινοβούλιο, ώστε να συμβάλει στην απελευθέρωσή της.


Απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις

Όπως φαίνεται, οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς, αφού τελικά ήρθη η απαγόρευση εξόδου της Τόιλ από την χώρα και της επιστράφηκε το διαβατήριό της. “Αναμένουμε την επιστροφή της. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη”, δήλωσε η ΜακΝτόναλντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου