Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

Εγκληματικότητα: Προσποιούνταν τους τεχνικούς ρεύματος κι έκλεβαν ηλικιωμένους

 

Σπείρα απατεώνων δρούσε εντοπίζοντας ανυποψίαστους πολίτες

και με διάφορα κόλπα τους ξάφριζαν.

Υποδύονταν ρόλους και ξάφριζαν τα ανυποψίαστα θύματά τους. Πότε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, πότε ως τεχνικοί για την επισκευή ανελκυστήρων κι άλλοτε ως απλοί πολίτες, που ήθελαν να βοηθήσουν οδηγούς στο δρόμο.


Με αυτές τις μεθόδους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία της σπείρας να ξεπερνά τις 685.000 ευρώ και τις αρχές να κάνουν πέντε συλλήψεις.


Η δράση της σπείρας

Μ ένα λευκό αμάξι, έβρισκαν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και με κάποια πρόφαση, αλλά και με τη χρήση βίας σε αρκετές περιπτώσεις, έμπαιναν στα σπίτια τους.


«Προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν, προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν σέρβις στον ανελκυστήρα. Ήταν τρεις, το καταλάβαμε κάποια στιγμή και τους διώξαμε κι είπαμε θα καλέσουμε την αστυνομία και φύγανε. Πήγαμε στην αστυνομία, κάναμε την καταγγελία και τους έχουμε δώσει κι ένα βιντεάκι», περιέγραψε θύμα της σπείρας.


Άλλες φορές τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών με την πρόφαση ότι έχουν πάθει λάστιχο, αφαιρώντας έτσι τσάντες και χρήματα από το εσωτερικό των αυτοκινήτων.


«Στο φανάρι με σταματήσανε να μου πούνε ότι έχει πρόβλημα η πίσω ρόδα του αυτοκίνητου μου. Συγκεκριμένα μου είπαν: «μάνταμ problem»(κυρία πρόβλημα)». Γύρισα το κεφάλι μου να δω τι γίνεται πίσω με την ρόδα. Δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την ώρα παρά όταν ξεκίνησα, είδα ότι μου είχαν ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού όπου είχα την τσάντα μου και μου την είχαν πάρει βέβαια και εξαφανίστηκαν», είπε θύμα της σπείρας.


Η αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση ήρθε όταν δεν σταμάτησαν σε έλεγχο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα σταμάτησε σε πιλοτή πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή. Ακολούθησε καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου