Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 19, 2024

«Δίκασε» την Microsoft ο Έλον Μασκ: H μεγαλύτερη ψηφιακή αποτυχία όλων των εποχών

 

Για «τη μεγαλύτερη ψηφιακή αποτυχία όλων των εποχών» κάνει λόγο ο Έλον Μάσκ με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, αναφερόμενος στο ψηφιακό μπλακ άουτ που έχει πλήξει τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίως.

Ο δισεκατομμυριούχος εξέφρασε την άποψή του, απαντώντας σε ανάρτηση των Financial Times για το θέμα.


Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε και για την αποτυχία της Microsoft να διαχειριστεί το μπλακ άουτ, ενώ με χιουμοριστικό τρόπο δήλωσε ότι η δική του πλατφόρμα Χ ανταπεξήλθε στο πρόβλημα.


Στη συνέχεια, δημοσίευσε τη λέξη Microsoft, ακολουθούμενη από ένα θυμωμένο emoji, και αναδημοσίευσε μια από τις δικές του αναρτήσεις του 2021. Η δημοσίευση έγραφε “Macrohard > Microsoft.” Ο Μασκ αναδημοσίευσε αυτό το κείμενο με τρεις τελείες.

Το “Macrohard” είναι ένας όρος που χρησιμοποίησε ο Elon Musk στο παρελθόν για να κοροϊδέψει τη Microsoft. Ο όρος έγινε δημοφιλής από τον Έλον Μασκ μετά την ανάρτησή του το 2021 όπου συνέκρινε τη Microsoft με μια φανταστική εταιρεία που ονομαζόταν “Macrohard”, υπονοώντας ότι η Microsoft δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής παγκόσμιας διακοπής λειτουργίας που επηρέασε πολλές από τις υπηρεσίες cloud και τις εφαρμογές της Microsoft.

Ο όρος “Macrohard” θεωρείται επίσης και ως μια παιχνιδιάρικη αντίθετη λέξη για τη “Microsoft”. Σε αυτό το πλαίσιο, το “macro” (μεγάλο) και το “hard” (σκληρό) παρατίθενται δίπλα στα “micro” (μικρό) και “soft” (απαλό), υπονοώντας μια ειρωνική κριτική για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Ο Έλον Μασκ συνέχισε να δημοσιεύει καυστικά tweet για την Microsoft στο X. Απάντησε σε ένα meme που έδειχνε δυο χέρια πλεγμένα, με το ένα να αντιπροσωπεύει την Microsoft και το άλλο τις Μυστικές Υπηρεσίες. Το μεσαίο κείμενο έγραφε “not being secure” (μη ασφαλής), με το meme να υπονοεί ότι η Microsoft και οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν «σχέση» επειδή δεν είναι ασφαλείς. Ο Μασκ απάντησε σε αυτό με ένα emoji που γελάει. Αυτό το meme κάνει αναφορά στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου. Ο Έλον Μασκ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph, δωρίζει το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα στην εκστρατεία του Τραμπ.

Στη συνέχεια, απάντησε σε μια δημοφιλή ανάρτηση που κοινοποιείται στο X. Η ανάρτηση είναι ένα βίντεο που φαινομενικά δείχνει το γραφείο της CrowdStrike άδειο. Το βίντεο περιλαμβάνει αναφορές σε απομακρυσμένη εργασία και αναφορές ότι το προσωπικό της CrowdStrike εργάζεται με τηλεργασία τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, κάτι που ο κόσμος εκλαμβάνει ως ένδειξη ότι το γραφείο της CrowdStrike είναι άδειο εν μέσω της κρίσης της Microsoft. Ο Έλον Μασκ απάντησε σε αυτό το βίντεο με ένα emoji με ένα χέρι που καλύπτει το πρόσωπο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για να δηλώσει αμηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου