Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 20, 2024

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα: O Guardian προετοιμάζει επετειακό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης και ζητάει από Έλληνες τη συνεισφορά τους

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά από 7 χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί ένα κομβικό σημείο της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Φέτος, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αρχή της Μεταπολίτευσης, η βρετανική εφημερίδα Guardian προετοιμάζει ένα επετειακό αφιέρωμα για να τιμήσει αυτή τη σημαντική επέτειο.
 Στο πλαίσιο αυτό, ζητάει από τους Έλληνες να συνεισφέρουν με τις προσωπικές τους μαρτυρίες, εμπειρίες και αναμνήσεις από την περίοδο της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Μέσω αυτού του αφιερώματος, ο Guardian στοχεύει να αναδείξει την ιστορική σημασία της Μεταπολίτευσης και να αποτυπώσει τις φωνές των ανθρώπων που έζησαν αυτές τις καθοριστικές στιγμές για την Ελλάδα και την πορεία της προς τη δημοκρατία.

Τι γράφει ο Guardian στα ελληνικά

«Ενόψει των 50 χρόνων από την επαναφορά της δημοκρατίας, θέλουμε να μιλήσουμε με Έλληνες για τις αναμνήσεις τους για αυτήν την περίοδο, καθώς και για την επταετή στρατιωτική δικτατορία του 1967-1974.

Τι σημαίνει για εσάς αυτή η περίοδο και ποια είναι η ιστορική κληρονομιά της;


Αν δεν έχετε προσωπικό βίωμα αυτής της περιόδου, πείτε μας για το πώς σας διδάχτηκαν τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου και για την ζωή στην Ελλάδα σήμερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου