Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 19, 2024

Βρετανία: «Φυσικά και δεν είμαστε στον αέρα» – Η στιγμή που σταμάτησε να εκπέμπει το Sky news λόγω του ψηφιακού μπλακ άουτ – ΒΙΝΤΕΟ


 Το παγκόσμιο μπλακ άουτ στα συστήματα της Microsoft που σημειώθηκε νωρίτερα επηρέασε και τα τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίως, με… θύμα το Sky News στη Βρετανία.


Το δημοφιλές βρετανικό μέσο βρέθηκε εκτός μετάδοσης για τρεις ολόκληρες ώρες, λόγω του συγκεκριμένου μπλακ άουτ.



Αρχικά, οι τηλεθεατές έβλεπαν ένα «παγωμένο» πλάνο στις οθόνες τους, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ένα μήνυμα του σταθμού, με το οποίου απολογούνταν για το τεχνικό πρόβλημα.

«Ζητούμε συγγνώμη για τη διακοπή στη συγκεκριμένη μετάδοση. Ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε τη μετάδοση του Sky News σύντομα», έγραφε το μήνυμα, ενώ την ίδια ώρα, μια από τις παρουσιάστριες του καναλιού, η Τζάκι Μπελτράο, “ανέβασε¨ σε γνωστή πλατφόρμα μια φωτογραφία της μαζί με συναδέλφους της στο πλατό, γράφοντας: «Φυσικά και δεν είμαστε στον αέρα – Προσπαθούμε», έγραψε.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι ακόλουθοί της και τηλεθεατές του καναλιού απάντησαν άμεσα στο ποστάρισμα της Μπελτράο με τα σχόλια σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ξεκαρδιστικά: «Δοκιμάσατε να το κλείσετε και να το ανοίξετε ξανά;», ήταν ένα από αυτά, ενώ άλλοι εξέφραζαν την ανυπομονησία τους να επιστρέψουν σύντομα στον «αέρα».

Ολική κατάρρευση

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις επικαλούμενες προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ άλλες εταιρείες αερομεταφορών και μέσων ενημέρωσης, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο ανέφεραν επίσης τεχνικά προβλήματα σε σύστημα πληροφορικής τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία τους.

Είναι ενδεικτικό ότι η American Airlines, η Delta Airlines, η United Airlines και η Allegiant Air καθήλωσαν τις πτήσεις τους.

Με ανακοίνωσή της η Microsoft ανέφερε αργότερα ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία του τεχνικού προβλήματος, που επηρέασε σήμερα επιχειρήσεις παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι τα κατάλοιπα των συνεπειών από τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιες εφαρμογές και υπηρεσίες του Office 365.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου