Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2024

Τροχαία: Τέλος οι χάρτινες κλήσεις – Με SMS και email οι παραβάσεις των οδηγών

Το ασύλληπτο μποτιλιάρισμα που συνεχίζεται σε αμείωτη ένταση

φτάνοντας στα όριά τους τους πολίτες, αλλά και τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

Αυτοκίνητο έχει σταματήσει με αλάρμ πάνω στη διάβαση πεζών στην Πλατεία Συντάγματος.


Μοτοσυκλέτα περνά με κόκκινο, αυτοκίνητο σταματά απότομα με το φανάρι να είναι πράσινο. Ξαφνικά, αλλάζει δύο λωρίδες, μάλλον γιατί ο οδηγός θυμήθηκε πως πρέπει να στρίψει.


Παραβάσεις όπως αυτές στο εξής θα βεβαιώνονται και θα στέλνονται ηλεκτρονικά στους οδηγούς με email και sms.


Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές και με χρήση εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής κωδικού rf πληρωμής, ώστε οι παραβάτες να μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά την κλήση τους. Αργότερα το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εισπράττονται τα έσοδα από τις κλήσεις πιο άμεσα σε πανελλαδικό επίπεδο.


Στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά την βεβαίωση της παράβασης


«Θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


Πολλοί οδηγοί τονίζουν πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να αισθανθούν ασφάλεια πίσω από το τιμόνι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου