Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

Κρήτη: Survivor στον Μπάλο – Τουρίστες μπαίνουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να επιβιβαστούν σε πλοίο – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


 Εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον Μπαλό Χανίων Κρήτης, με τους τουρίστες να καλούνται να βγουν από το πλοίο και να βουτήξουν στο νερό – το οποίο φτάνει μέχρι τον λαιμό – για να φτάσουν περπατώντας στην παραλία (και το αντίθετο), λόγω της απουσίας κάποιας πλωτής εξέδρας και της αδυναμίας των πλοίων να προσεγγίσουν περισσότερο την στεριά δεδομένων των ρηχών νερών.


«Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν» ανέφερε μία γυναίκα στο zarpanews.gr, τα παιδιά της οποίας ήρθαν από την Αμερική με φιλοξενούμενούς τους και επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» τονίζει.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στις φωτογραφίες, απουσία πλωτής εξέδρας και σίγουρα λόγω ρηχών νερών που καθιστούν απαγορευτικές τις βουτιές… κάποια ημερόπλοια αποβίβασαν τον κόσμο με σχοινί.

Μπάλος Χανιά παραλία
Φωτογραφία e-kissamos
Μπάλος Χανιά παραλία
Φωτογραφία e-kissamos

Την ίδια ώρα, σε πρόσφατη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου