Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 28, 2024

Νορβηγία: Βυθίστηκε τουριστική ρέπλικα πλοίου των Βίκινγκς – 1 νεκρός και 5 διασωθέντες – Έπλεε μόνο με πανιά και κουπιά


 Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και πέντε άλλοι άνθρωποι διασώθηκαν μετά την ανατροπή μιας ρέπλικας πλοίου των Βίκινγκς κατά τη διάρκεια της νύχτας, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο νερό κοντά στο βυθισμένο πλοίο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά της ή την εθνικότητά της. Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια Αμερικανίδα, περίπου 20 ετών

«Πέντε άτομα έχουν διασωθεί και είναι σώα και αβλαβή», έγραψαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα X, όπως αναφέρει το CBS News. Ελικόπτερα, σωστικά σκάφη και αρκετά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή έδωσαν μάχη με τα ψηλά κύματα και τους ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην επιχείρηση διάσωσης.



Το πλοίο των Βίκινγκς, μήκους περίπου 10 μέτρων, το οποίο κινούνταν μόνο με πανιά και κουπιά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, όταν έφτασαν τα σκάφη και το ελικόπτερο στο σημείο, το σήμα θεωρήθηκε ότι ήταν «ψευδής συναγερμός», όπως ανέφερε η εφημερίδα Verdens Gang (VG). Μία ώρα αργότερα, το πλοίο εξέπεμψε ξανά σήμα κινδύνου, και αυτή τη φορά ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Το νορβηγικό πλοίο ακτοφυλακής KV Bergen εντόπισε τελικά το πλοίο, όπως ανέφερε η VG.

Οι πέντε διασωθέντες ανυψώθηκαν με ελικόπτερο από μια σωστική λέμβο. «Φορούσαν σωσίβια όταν διασώθηκαν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην VG.

Η τραγωδία συνέβη περίπου 60 μίλια από τη δυτική ακτή της Νορβηγίας. Ο Henrikke Zachariassen, εκπρόσωπος μιας εταιρείας διάσωσης που συμμετείχε στην επιχείρηση, ανέφερε στη VG ότι υπήρχαν κύματα ύψους 4,5 μέτρων και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, το βράδυ της Τρίτης.


Σύμφωνα με τη VG, το ξύλινο πλοίο βρισκόταν καθ’ οδόν από τα Νησιά Φερόε προς το Άλεσουντ της Νορβηγίας όταν συνέβη το δυστύχημα. Η VG ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες ήταν ταξιδιώτες από τα Νησιά Φερόε, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι παρόμοιο με εκείνα που έκαναν οι Βίκινγκς πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά το ναυάγιο ενός υπερπολυτελούς γιοτ στα ανοιχτά της Σικελίας, όπου σκοτώθηκαν ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα, καθώς και πέντε άλλα άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου