Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2024

Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να φιλήσει 16χρονη χωρίς την θέλησή της


Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ενός 30χρονου

σωφρονιστικού υπαλλήλου, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπάκτου.


Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ο 30χρονος φέρεται το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου να επιχείρησε να φιλήσει στο λαιμό ένα 16χρονο κορίτσι από την Αλβανία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24news.gr, ο 30χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μέσα στην δομή βρέθηκαν εργαλεία γνεσίματος και ύφανσης, καθώς και κεραμικά για την προετοιμασία και την κατανάλωση φαγητού.

Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στο νουράγκε Ponte-Dualchi.
Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στο νουράγκε του Ponte-Dualchi (Φωτογραφία: UNISS)

Βρέθηκε επίσης και αναδείχτηκε η περίμετρος ενός μεγάλου, κυκλικού κτιρίου, διαμέτρου σχεδόν 12 μέτρων, προσθέτοντας μία νέα διάσταση στην κατανόηση των λατρευτικών δραστηριοτήτων στην τοποθεσία.

Νέα προοπτική στην πολιτισμική και τεχνολογική μετάβαση από την Εποχή του Χαλκού στην Εποχή του Σιδήρου

Στο σημείο Dualchi (Nuoro), η ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Claudio Bulla, έκανε  μερικές σημαντικές ανακαλύψεις μέσα σ’ ένα μεγάλο κτίριο ελλειπτικού σχήματος που συνδέεται με το Νουράγκε που είναι ο κύριος τύπος αρχαίου μεγαλιθικού οικοδομήματος (φρουρίου) στη Σαρδηνία  και αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Νουραγικής Εποχής μεταξύ του 1900 και του 730 π.Χ.

Τα υλικά που ανακαλύφθηκαν, μεταξύ των οποίων, κεραμικά και χαλκός, επαληθεύουν την ύπαρξη δομής η οποία χτίστηκε κάπου μεταξύ του τέλους της Εποχής του Χαλκού και της αρχής της Εποχής του Σιδήρου, προσφέροντας μία νέα προοπτική στην πολιτισμική και τεχνολογική μετάβαση της περιόδου.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία φοιτητών από τα πανεπιστήμια του Κάλιαρι, της Γένοβας, της Μπολόνια, της Πίζα, του Καντίθ, της Βαϊμάρης, και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου