Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 14, 2024

Η αποκάλυψη 28χρονης για τον 51χρονο σύζυγό της που προκάλεσε αντιδράσεις – «Με πληρώνει 95 ευρώ την εβδομάδα για να είμαι αποκλειστικά νοικοκυρά»

Μία γυναίκα αποκαλύπτει ότι ο άνδρας της, της δίνει κάθε εβδομάδα 95 ευρώ

και θέλει να είναι αποκλειστικά νοικοκυρά.


Η 28χρονη Alyssa, γνώρισε τον 51 ετών Tom στη δουλειά και σύντομα έγιναν ζευγάρι.

Όταν γνωρίστηκαν, η Alyssa δούλευε ενώ παράλληλα σπούδαζε και όταν αρραβωνιάστηκαν, εκείνη αποφάσισε να είναι αποκλειστικά νοικοκυρά. 

«Δεν ήξερα καν ότι ήθελα μία παραδοσιακή σχέση και μέχρι που γνώρισα την Alyssa, δεν είχα ιδέα πόσο ωραίες είναι οι σχέσεις όταν υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στα δύο φύλα».


Η Alyssa δηλώνει ότι δεν είναι φεμινίστρια, ενώ για τον φεμινισμό πιστεύει ότι  είναι «εντελώς περιττός».

Η ίδια μαγειρεύει και καθαρίζει το σπίτι μόνη της, ενώ ο άνδρας της δουλεύει 10ωρες βάρδιες.

Όταν παντρεύτηκαν, η Alyssa έδωσε όλες τις πιστωτικές της κάρτες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς στον άνδρα της, ο οποίος της δίνει 95 ευρώ την εβδομάδα. «Είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ», σχολιάζει η ίδια.

Η Alyssa περιγράφει πόσο προτιμά να είναι νοικοκυρά από το να πηγαίνει στη δουλειά, όπου είσαι σκλάβος «για έναν άνδρα που δεν σε νοιάζεται», ενώ ο άνδρας σου «δεν πρόκειται να σε απολύσει αύριο».


Το ζευγάρι αντιμετωπίζει την κριτική των τρολ σχετικά με τη διαφορά 23 ετών, με ορισμένους να σχολιάζουν ότι η Alyssa έχει δυσλειτουργική σχέση με τον πατέρα της (daddy issues).


«Όσες με κρίνουν είναι μόνες τους και πάνω από 30 ετών»

H Alyssa εξηγεί ότι η κριτική που δέχεται για τις απόψεις της περί φεμινισμού, προέρχεται από «γυναίκες που είναι μόνες τους και πάνω από τα 30».


«Θα ήθελα οι γυναίκες να ξέρουν ότι έχουν και άλλες επιλογές», σημειώνει.


Επίσης, η Alyssa έχει ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube, όπου παροτρύνει και άλλες γυναίκες ν’ ακολουθήσουν τον δικό της τρόπο ζωής. «Σώζω τις γυναίκες», σημειώνει.


Ο Tom λέει ότι, η δυναμική της σχέσης τους, τον κάνει να νιώθει «αρσενικό» και είναι ευτυχισμένος που μπορεί να στηρίζει τη γυναίκα του.


Το κίνημα της παραδοσιακής γυναίκας (trad wife)

Μία παραδοσιακή γυναίκα (trad wife) είναι εκείνη που επιλέγει έναν ακραία παραδοσιακό ρόλο στον γάμο, δηλαδή μαγειρεύει και φροντίζει τον εαυτό της για να είναι όμορφη, ενώ ο άνδρας είναι εκείνος που δουλεύει.


Πολλές μάλιστα ντύνονται και με παρόμοιο τρόπο (με λουλουδένια φορέματα και κακόγουστες ζακέτες).


Οι trad wives θεωρούν ότι δεν έχουν εξαναγκαστεί ν’ ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά ότι αυτός είναι ο προορισμός τους.  Το κίνημα, που κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Instagram, εξιδανικεύει μία περίοδο από το παρελθόν, παραβλέποντας τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι γυναίκες και οι μητέρες σήμερα. Παρότι έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό, χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς ως τοξικό και θλιβερό, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για πισωγύρισμα στα γυναικεία δικαιώματα.


«Τα φύλα έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους και γι’ αυτό οι σχέσεις είναι δυστυχισμένες»

H Alyssa εξηγεί: «Θεωρώ ότι οι σχέσεις σήμερα, είναι δυστυχισμένες επειδή οι άνδρες φέρονται σαν γυναίκες και οι γυναίκες σαν άνδρες με αποτέλεσμα, όταν γίνονται ζευγάρι να μην βρίσκουν ισορροπία στη δυναμική της σχέσης τους».


«Νομίζω πως η κουλτούρα μας θέλει να είμαστε χοντροί, ανύπανδροι, χωρίς  παιδιά και με κατάθλιψη, και αν αποφασίσεις να πας κόντρα, θα σε πολεμήσουν».


Ο Tom προσθέτει: «Έχουμε μια καλή σχέση με τον εαυτό μας και γι’ αυτό είμαστε ευτυχισμένοι και ως ζευγάρι».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου