Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 11, 2024

Βρέθηκε τυχαία αιχμή δόρατος ηλικίας 3.000 ετών – Αποτελεί σπάνιο εύρημα ενός πολιτισμού που έχει χαθεί


 Ένας άνδρας ο οποίος, πριν από 30 χρόνια, αποφάσισε να ξεκινήσει ως χόμπι την ανίχνευση μετάλλων, πρόσφατα έκανε μία μοναδική ανακάλυψη, βρίσκοντας μία αιχμή δόρατος ηλικίας 3.000 ετών.


Το χρονικό της ανακάλυψης

Ο 65χρονος  συνταξιούχος Dick Banaszak, ανακάλυψε την αιχμή ενός δόρατος, ανιχνεύοντας κατά μήκος του ποταμού Root στην πόλη Ρασίν του Ουισκόνσιν. Από την πρώτη στιγμή, ήξερε ότι το εύρημά του ήταν πολύτιμο, αφού πέρσι είχε βρει στην ίδια περιοχή την αιχμή ενός βέλους από πολιτισμό που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού.

«Πήγα και έκατσα κάτω από ένα δέντρο», εξηγεί ο συνταξιούχος στο περιοδικό Newsweek, περιγράφοντας τη στιγμή της ανακάλυψής του. «Το καθάρισα από τα χώματα και σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι χιλιάδων ετών, ήταν ένα καταπληκτικό εύρημα και το κρατούσα στα χέρια μου».

Όπως σημείωσε μετά την ανακάλυψη: «Είχα τελειώσει για την ημέρα. Ήμουν κατενθουσιασμένος και έπρεπε να πάω σπίτι».


Ο Banaszak αρχικά, μοιράστηκε την ανακάλυψή του στο Reddit σε μία ομάδα με ανθρώπους που έχουν χόμπι τους ανιχνευτές μετάλλων την  r/metaldetecting sub.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου