Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, με εστιακό βάθος στα 15,4 χιλιόμετρα.
Ο Άκης Τσελέντης, Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του Action24, είπε ότι «θα υπάρξει ακολουθία μετασεισμών» γιατί ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος.
«Αν δει κανείς τη σεισμικότητα της περιοχής τις τελευταίες επτά μέρες, υπάρχει πολύ μεγάλη ακολουθία μικροσεισμών. Μας έχει συνηθίσει η περιοχή αυτή με τέτοια γεγονότα. […] Αν και είναι νωρίς για έναν επιστήμονα να λέει κάτι τέτοιο, προσωπικά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας, το εντάσσω στη συνήθη σεισμικότητα γιατί δεν βλέπω κάποιο μεγάλο ρήγμα στην περιοχή αυτή» πρόσθεσε.
Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.
«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου