Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 03, 2024

«Είμαι 65 ετών και στην καλύτερη φάση της ζωής μου – Αυτό είναι το σνακ που τρώω σχεδόν κάθε μέρα» – Το μυστικό της διατροφής μιας γυναίκας για καλύτερη φυσική κατάσταση

«Είμαι 65 ετών και στην καλύτερη φάση της ζωής μου – Αυτό είναι το σνακ που τρώω σχεδόν κάθε μέρα» – Το μυστικό της διατροφής μιας γυναίκας για καλύτερη φυσική κατάσταση


Μία γυμνάστρια και bodybuilder αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής που ακολουθεί προκειμένου να παραμείνει σε φόρμα. Η καριέρα της 65χρονης Lesley Maxwell έχει επικεντρωθεί στο να βοηθάει άτομα άνω των 40 να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση. Το δικό της ταξίδι υγείας ξεκίνησε όταν ήταν 49 ετών. 

Για να διατηρείται σε φόρμα, η προπόνηση με βάρη αποτελεί βασικό πυλώνα της ρουτίνας γυμναστικής της. Ωστόσο, τονίζει ότι η διατροφή είναι εξίσου σημαντική. Τι τρώει λοιπόν η Maxwell για να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση και να τροφοδοτεί τις προπονήσεις της με βάρη; Η ίδια, μοιράζεται τη φιλοσοφία της διατροφής της, συμπεριλαμβανομένου ενός απογευματινού σνακ που καταναλώνει σχεδόν κάθε μέρα.

Η φιλοσοφία διατροφής της Lesley Maxwell για να διατηρηθείτε σε φόρμα και να έχετε ενέργεια στις προπονήσεις σας

«Πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι τρώω τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα», λέει η Maxwell. Αυτό, υποστηρίζει, είναι το «κλειδί» για την τροφοδότηση του σώματός της. Η Maxwell δίνει προτεραιότητα στην πρωτεΐνη στα γεύματα και τα σνακ της, ένα ζωτικό θρεπτικό συστατικό για την πρόληψη της απώλειας μυϊκής μάζας, η οποία ξεκινάει μετά την ηλικία των 30 ετών.

Η Maxwell, τις περισσότερες φορές, μαγειρεύει η ίδια το φαγητό της (αντί να τρώει έξω)Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ελέγχει τα συστατικά και τα μεγέθη των μερίδων. «Δεν τρώω ανθυγιεινά φαγητά και τίποτα υπερβολικά επεξεργασμένο. Καταναλώνω πολλά τρόφιμα με ένα μόνο συστατικό, όπως αυγά, τόνο, μπρόκολο και ρύζι», εξηγεί. Όταν ψωνίζει από το σούπερ μάρκετ, γεμίζει το καρότσι της με τέτοια τρόφιμα ενός συστατικού. Αν η συσκευασία έχει μακρύ κατάλογο συστατικών, επιστρέφει το προϊόν στο ράφι.

Ένα λάθος που λέει η Maxwell ότι κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι ότι εστιάζουν στη μείωση των θερμίδων. Ενώ το έλλειμμα θερμίδων οδηγεί σε απώλεια βάρους, η Maxwell λέει ότι είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα θρεπτικά συστατικά της τροφής σας, όπως η πρωτεΐνη, οι ίνες και τα υγιεινά λίπη. Αυτό, υποστηρίζει, είναι το κλειδί για την παροχή ενέργειας στο σώμα και επίσης βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη της υπερφαγίας αργότερα.

Το υγιεινό σνακ που πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά της 

Η Maxwell αναφέρει ότι ένα από τα αγαπημένα της σνακ είναι 2 ή 3 ολόκληρα αυγά μαζί με λάχανο τουρσί και μια φέτα ψωμί από φύτρα σιταριού. «Μου αρέσει να αποκαλώ τα σνακ “μίνι γεύματα” και πάντα συμπεριλαμβάνω πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες», λέει. Σε αυτό το σνακ, τα αυγά λειτουργούν ως πηγή πρωτεΐνης και λίπους (τα αυγά είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων) και το ψωμί από φύτρα σιταριού είναι η πηγή υδατανθράκων. Το λάχανο τουρσί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιλαμβάνει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του εντέρου.

Ένα άλλο σνακ που τρώει συχνά η Maxwell είναι τόνος με ρύζι μπασμάτι και αβοκάντο. Σε αυτό το σνακ, ο τόνος αποτελεί την πηγή πρωτεΐνης, το αβοκάντο παρέχει τα υγιεινά λιπαρά και το ρύζι είναι η πηγή υδατανθράκων. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία των γευμάτων και των σνακ της, η Maxwell λέει ότι ακολουθεί μια μέθοδο που ονομάζει «ένας υδατάνθρακας τη φορά». Αυτή η μέθοδος είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται, καθώς περιλαμβάνει μόνο μία τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ανά γεύμα ή σνακ.

Το ότι τα σνακ της Maxwell περιλαμβάνουν πάντα πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά είναι κάτι που βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων ενέργειας. «Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου, έτσι δεν αναζητώ κάτι γλυκό. Επιπλέον, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών εξασφαλίζει ότι έχω πολλή ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας», εξηγεί. «Οι άνθρωποι συχνά τρώνε κάτι γλυκό επειδή νιώθουν έλλειψη ενέργειας ή απογευματινό λήθαργο. Τροφοδοτώντας το σώμα σας σωστά, θα είστε χορτάτοι για το υπόλοιπο της ημέρας και δεν θα λαχταράτε ένα γλυκό σνακ».

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το υγιεινό snacking είναι εφικτό μόνο όταν είναι εύκολο. Όταν πεινάτε αλλά δεν έχετε προετοιμάσει και έτοιμα φαγητά, είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσετε στο ντουλάπι για πατατάκια ή μια επεξεργασμένη μπάρα σνακ παρά να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε κάτι πιο υγιεινό. Για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο, η Maxwell συνιστά να προετοιμάσετε τα σνακ σας εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, αφιερώστε λίγο χρόνο το Σαββατοκύριακο για να μαγειρέψετε ρύζι ή να βράσετε σκληρά αυγά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα γεύματα και τα σνακ σας όλη την εβδομάδα.

Η Maxwell είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να παραλείψετε τα σνακ για να μείνετε σε φόρμα. Όταν τα σνακ σας περιέχουν πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες, θα τροφοδοτείτε σωστά το σώμα σας. Και αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να πεινάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου