Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2024

Οι 8 διακριτικές συμπεριφορές των ανθρώπων που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια


Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τα κύματα αρνητικής ενέργειας που μονίμως εκπέμπουν ορισμένοι άνθρωποι. 

Την αρνητική ενέργεια, μπορεί να μην την εντοπίζουμε πάντα εύκολα και, οι άνθρωποι που  την εκπέμπουν, μπορεί να μην το συνειδητοποιούν.

Οι 8 διακριτικές συμπεριφορές των ανθρώπων που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια

  • Είναι επικριτικοί χωρίς να το συνειδητοποιούν
  • Δεν αφήνουν περιθώριο για θετική ενέργεια
  • Παραπονιούνται μόνιμα
  • Μιλούν αρνητικά για τον εαυτό τους
  • Είναι αμυντικοί
  • Δεν κοινωνικοποιούνται
  • Αντιστέκονται στην αλλαγή
  • Δεν έχουν συμπόνοια

Είναι επικριτικοί χωρίς να το συνειδητοποιούν

Για ορισμένους ανθρώπους, η κριτική είναι σαν δεύτερη φύση. Μπορεί να το κάνουν και ασυνείδητα, αλλά η έκφρασή τους εξακολουθεί να αφήνει τα ίχνη της αρνητικότητας στο περιβάλλον. Οι άνθρωποι αυτοί, μοιάζει να είναι πάντα έτοιμοι να εντοπίσουν τα λάθη, τα ψεγάδια και τις ατέλειες σε κάθε περίπτωση.

Μην θεωρήσετε ότι το κάνουν από κακία, ούτε έχουν την πρόθεση να απογοητεύουν τους γύρω τους. Απλώς, έτσι έχουν μάθει να βλέπουν τον κόσμο και τους ανθρώπους. Είναι δύσκολο να απαλλαγούν από τη συνήθεια της κριτικής. Ωστόσο, τα επικριτικά σχόλια, συνθέτουν έναν αέρα αρνητικότητας που επηρεάζει και τους γύρω τους.

Αν παρατηρείτε στον εαυτό σας μία έντονη τάση επίκρισης, είναι καιρός να αρχίσετε να αξιολογείτε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίον μιλάτε και να αναλογιστείτε πώς η έκφρασή σας επιδρά στους άλλους. Μήπως είναι καιρός για αλλαγές;

Δεν αφήνουν περιθώριο για θετική ενέργεια

Ορισμένοι άνθρωποι, βρίσκουν αρνητικά και ψεγάδια σε κάθε κατάσταση. Μπορεί να πάνε σε μία φαντασμαγορική συναυλία και να τους ενοχλεί ο κόσμος. Μπορεί να καταφέρουν κάτι σπουδαίο και να μην μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Η ασυνείδητη τάση τους να εντοπίζουν τα αρνητικά στοιχεία σε κάθε περίσταση, εξουθενώνει, όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους γύρω τους. Απομυζούν από τους ανθρώπους όλη τη θετική ενέργεια, φορτίζοντας το κλίμα με αρνητισμό και μιζέρια. Έστω και λίγη θετική διάθεση, μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά τον αέρα που αποπνέουν.

Παραπονιούνται μόνιμα

Η συνήθεια να παραπονιόμαστε είναι πιο συχνή από όσο φανταζόμαστε. Σχετικές μελέτες μας πληροφορούν ότι, ο μέσος άνθρωπος παραπονιέται περίπου 15-30 φορές την ημέρα! Οι άνθρωποι που παραπονιούνται συχνά δημιουργούν ασυναίσθητα αρνητισμό στους γύρω τους.

Το θέμα είναι ότι, τα διαρκή παράπονα, δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο αρνητικότητας, όπου οι άνθρωποι εύκολα εγκλωβίζονται. Η απελευθέρωση από τον κύκλο της αρνητικότητας και των παραπόνων, προϋποθέτει συνειδητή προσπάθεια που ξεκινά με την αυτογνωσία.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να γκρινιάζει συχνά, για διάφορα πράγματα, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε νοοτροπία, προσπαθώντας να εντοπίζετε και να εκτιμάτε τα θετικά. Η μεταστροφή στην ενέργεια που εκπέμπετε και για τους γύρω σας, θα είναι θεαματική.

Μιλούν αρνητικά για τον εαυτό τους

Ο αυτό-υποτιμητικός λόγος, δεν διαβρώνει μόνο την αυτοεκτίμηση του ανθρώπου που τον συνηθίζει, αλλά βλάπτει γενικά το κλίμα και τη διάθεση των γύρω του.

Οι άνθρωποι που μεταδίδουν αρνητισμό, έχουν την τάση να μιλούν υποτιμητικά για τον εαυτό τους. Μοιάζει να τους στοιχειώνει η αμφισβήτηση για τον εαυτό τους και η αυτοκριτική. Η ενέργεια που εκπέμπουμε, διαχέεται στο στενό μας περιβάλλον και επηρεάζει και τους ανθρώπους γύρω μας.

Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας με άλλες, θετικές και βοηθήστε εσάς τους ίδιους και τους γύρω σας, να νιώσουν καλύτερα μαζί σας.


Είναι αμυντικοί

Αν έχετε παρατηρήσει, οι άνθρωποι που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια, είναι και αμυντικοί. Μοιάζει λες και είναι πάντα έτοιμοι για καυγά, ακόμη και χωρίς να υπάρχει λόγος. Μπορεί να αντιδρούν αμυντικά ακόμη και σε μία καλή κουβέντα, ένα κομπλιμέντο.

Η αμυντική τους στάση, εκτός από το ότι ορθώνει εμπόδια στην επικοινωνία τους με τους άλλους ανθρώπους, διαχέει μία αρνητική ενέργεια που γίνεται αντιληπτή από όλους.

Δεν κοινωνικοποιούνται

Μην θεωρήσετε πως, όσοι εκπέμπουν αρνητική ενέργεια είναι φωνακλάδες και απότομοι. Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά όχι πάντα. Για την ακρίβεια, οι φορείς αρνητικής ενέργειας, είναι άτομα που αποφεύγουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Η αποφυγή να συγχρωτιστούν με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, δημιουργεί μία ένταση και μία αμηχανία στους υπόλοιπους. Όταν αποφασίσουν να παρευρεθούν κάπου, η απουσία ενθουσιασμού τους, θα χαλάσει τη διάθεση ολόκληρης της παρέας.

Αντιστέκονται στην αλλαγή

Αν και η αλλαγή είναι ένα αναπόδραστο κομμάτι της ζωής, για πολλούς είναι πηγή άγχους και φόβου. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια, δεν μπορούν να δεχτούν την αλλαγή.

Αρνούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, εγκλωβίζονται στους γνωστούς τρόπους και καταστάσεις, δημιουργώντας μία ένταση και μία ακαμψία. Η αντίσταση στην αλλαγή, συχνά έχει την μορφή του αρνητισμού, κάνοντάς τον αισθητό στους γύρω μας.

Αν αντιστέκεστε στις αλλαγές, μπορεί να αξίζει τον κόπο να ανακαλύψετε το γιατί. Η αποδοχή της αλλαγής εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός θετικού κλίματος.

Δεν έχουν συμπόνοια

Η συμπόνοια είναι ένα θεμελιακό στοιχείο των ανθρώπινων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων. Συχνά, όσοι αποπνέουν αρνητική αύρα, δεν νιώθουν συμπόνοια.

Δεν μπορούν, με άλλα λόγια, να συνδεθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο με τους άλλους ανθρώπους, αλλά τους είναι ευκολότερο να υποτιμούν τα συναισθήματά τους, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα όπου επικρατεί η αρνητικότητα και η αναισθησία.

Αν δεν μπορείτε να συναισθανθείτε τους άλλους, τότε πρέπει να αρχίσετε να καλλιεργείτε το αίσθημα της συμπόνοιας. Θα δείτε θεαματική βελτίωση στη σχέση σας με τους άλλους ανθρώπους.

Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε την αύρα μας

Έχετε δει πλέον τις κυριότερες συμπεριφορές που στοιχειοθετούν έναν άνθρωπο με αρνητική ενέργεια. Η αρνητική αύρα, δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι κακός άνθρωπος αλλά, ασυνείδητα, έχει κάποιες συνήθειες που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε την αύρα που εκπέμπουμε.

Αρκεί να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να βλέπουμε αντικειμενικά τις συμπεριφορές και τις στάσεις μας και, να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές. Η Αμερικανίδα ποιήτρια Maya Angelou, είχε πει εύστοχα πως «Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν όσα είπες, δεν θα θυμούνται όσα έκανες, όμως δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν πώς τους έκανες να νιώσουν».

Αναλογιστείτε, πώς κάνετε τους άλλους να νιώθουν μαζί σας; Πως θα θέλατε να νιώθουν; Τι αύρα θα θέλατε ν’ αποπνέετε; Έχετε τη δυνατότητα να τη διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου