Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 10, 2024

Φρίκη στη Χαλκιδική: Γατάκι βρέθηκε με ακρωτηριασμένα τα δύο πόδια του


Ένα γατάκι με κομμένα τα δύο του πόδια εντοπίστηκε το απόγευμα της

Παρασκευής (09/08), στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, από μια γυναίκα.


Ωστόσο, η γυναίκα δεν κατάφερε να το πλησιάσει και ειδοποίησε το «Φιλοζωικό Σωματείο Νάουσας». Από εκεί, ξεκίνησε μια προσπάθεια μέσω φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών ώστε να εντοπιστεί και να μεταφερθεί σε κτηνίατρο. 


Η υπεύθυνη της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Παρασκευή Τζάνου, η οποία συνέδραμε στη διαδικασία για τον εντοπισμό της γάτας, αναφέρει στην karfitsa.gr ότι τελικά το άτυχο γατάκι πιάστηκε αργά τη νύχτα από εργαζόμενη, η οποία αφού σχόλασε από τη δουλειά της πήγε να ψάξει στην περιοχή.

Το γατάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες βοήθειες, όπου και διαπιστώθηκε ότι τα δάχτυλά του σε όλα τα πόδια είναι σχεδόν ακρωτηριασμένα και στα δύο πόδια του κρέμονται τα οστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κα Τζάνου, η πρώτη εξέταση έδειξε ότι το πίσω ποδαράκι δεν σώζεται ενώ το μπροστινό είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Τέλος, από την αρχική εξέταση δεν διαπιστώθηκε με βεβαιότητα αν τα τραύματα της γάτας προκλήθηκαν από κάποιο ατύχημα ή από άνθρωπο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου