Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 02, 2024

Μύκονος: Έντονες αντιδράσεις για μεγάλο παράνομο πάρτι διασκέδασης και φοροδιαφυγής – «Πρέπει να επέμβει η αστυνομία»

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών για τα παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο, με είσοδο που φτάνει έως και 1.200 ευρώ. Με 40 DJ από όλο τον κόσμο, τρία διαφορετικά stage και εισιτήριο προπληρωμένο στα 1.200 ευρώ, αυτά τα πάρτι προσελκύουν λάτρεις των παράνομων prive events από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Το πάρτι και οι καταγγελίες

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι προετοιμασίες για το μεγάλο παράνομο πάρτι στη Μύκονο ολοκληρώθηκαν χθες, όπως φαίνεται και σε βίντεο που μετέδωσε το κανάλι. Το σωματείο επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης της Μυκόνου καταγγέλλει ότι ο χώρος δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας κέντρου διασκέδασης και δεν έχει ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

«Ένα κέντρο διασκέδασης πρέπει να έχει άδεια, να ελέγχεται από την αγορανομία και την πυροσβεστική, να κόβει παραστατικά στην εφορία και να διασφαλίζει την ύπαρξη Ι.Κ.Α. Εμείς θέλουμε να διασκεδάζει ο κόσμος στη Μύκονο, αλλά με ίσους όρους και με ασφάλεια. Αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει μια παράνομη βίλα που λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης χωρίς καμία αδειοδότηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Οικονομικές διευκολύνσεις και ανισότητες

Οι τιμές για τη συμμετοχή στα πάρτι διαφέρουν για άντρες και γυναίκες, με τις πληρωμές να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, όπως διαφημίζεται σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το εισιτήριο των 1.200 ευρώ για το τριήμερο 1-4 Αυγούστου περιλαμβάνει πλήρη πρόσβαση, απεριόριστο φαγητό και ποτό, αποκλειστικό VIP μπαρ, ιδιωτικό chill house, μοναδικές εμπειρίες, δείπνα VIP και after party. Οι γυναίκες πληρώνουν 900 ευρώ για την ίδια περίοδο.

Υποψίες φοροδιαφυγής

Οι διοργανωτές, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί ότι εισπράττουν χρήματα, έχουν ανακοινώσει μέσω Instagram ότι οι πληρωμές δεν μπορούν να γίνουν στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά μόνο ηλεκτρονικά, πιθανώς για να αποφύγουν τη φορολογία και άλλες νομικές συνέπειες.

Οι αντιδράσεις

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, εκφράζει την αντίθεσή του στα παράνομα πάρτι και υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της αστυνομίας. «Τα πάρτι στις βίλες είναι παράνομα και πρέπει να επέμβει η αστυνομία. Ο Δήμος ούτε άδειες δίνει ούτε μπορεί να δώσει και είναι αντίθετος με τέτοιες παρανομίες», δήλωσε.

Η ένταση μεταξύ των καταστηματαρχών και των διοργανωτών παράνομων πάρτι αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού. Από την άλλη πλευρά, οι διοργανωτές συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να παρακάμπτουν τις αρχές για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Τα παράνομα πάρτι στη Μύκονο αποτελούν ένα ζήτημα «αγκάθι», προκαλώντας αντιδράσεις και συζητήσεις για τη νομιμότητα, την ασφάλεια και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτών των εκδηλώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου