Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2024

Ραβανί με μαστίχα!

Υλικά

Για το σιρόπι

4 φλυτζάνια νερό

3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

Φλούδα από 1 λεμόνι

Για το κέικ

1 φλυτζάνι ζάχαρη

3/4 φλυτζάνι γάλα

2 φακελάκια μπέικιν

2 βανίλιες

1 κ.γ μαστίχα σκόνη

1 φλυτζάνι αλεύρι

2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό

8 αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε 5' μετά τη πρώτη βράση.

2

Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη για 5' και έπειτα προσθέτουμε όλα τα στερεά εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί.

3

Ψήνουμε σε αέρα για περίπου 35'-45' στους 160° μέχρι να πάρει χρώμα.

4

Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου