Υλικά
Για το σιρόπι
4 φλυτζάνια νερό
3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
Για το κέικ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι γάλα
2 φακελάκια μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ.γ μαστίχα σκόνη
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε 5' μετά τη πρώτη βράση.
2
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη για 5' και έπειτα προσθέτουμε όλα τα στερεά εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί.
3
Ψήνουμε σε αέρα για περίπου 35'-45' στους 160° μέχρι να πάρει χρώμα.
4
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου