Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2024

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή.


 Υλικά

  1. 200 ml χυμό πορτοκάλι
  2. 200 ml σπορέλαιο
  3. 200 γρ φαρίνα
  4. 400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
  5. 3 αυγά
  6. 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  7. 200 γρ ζάχαρη
  8. 1 .κ.τ.γ μπεικιν
  9. 1 βανίλια
  10. Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  11. Για σιρόπι:
  12. 2,5 φλιτζάνια νερό
  13. 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  14. 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  15. 2 φλούδες από πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό, το γιαούρτι, το αλεύρι και τέλος το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.

    Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️
  2. 2

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά στις αντιστάσεις. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνουμε το γλυκό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

    Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️
  3. 3

    Ρίχνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να το πιει και σερβίρουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι σιροπιαστή. 🍊🍰♥️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου