Υλικά
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 ml σπορέλαιο
- 200 γρ φαρίνα
- 400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
- 3 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 .κ.τ.γ μπεικιν
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Για σιρόπι:
- 2,5 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλούδες από πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό, το γιαούρτι, το αλεύρι και τέλος το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.
- 2
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά στις αντιστάσεις. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνουμε το γλυκό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
- 3
Ρίχνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να το πιει και σερβίρουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου