Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 11, 2024

Σπαλομπριζόλα η τέλεια!

Μια υπέροχα ζουμερή σπαλομπριζόλα ψημένη όπως πρέπει και δεν χρειάζεται να πας σε κανένα ακριβό εστιατόριο. Χασάπη, σπίτι κι έφαγες!!!


 Υλικά

  1. 1 σπαλομπριζόλα 650-700 γρ
  2. Ελάχιστο ελαιόλαδο
  3. 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  4. 2-3 κλαδιά δεντρολίβανο
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. Ανθό αλατιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο. Θέλουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρέας.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε πολύ καλά το σχαροτήγανο και μόλις κάψει βάζουμε το κρέας. Διατηρούμε τη θερμοκρασία σταθερά στο 7 (1-9 διαβάθμιση) θέλουμε το κρέας να θωρακιστεί και όχι να βράσει στα ζουμιά του.

  3. 3

    Ψήνουμε για 6 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη. Ψήνουμε για 5 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το βούτυρο και το δεντρολίβανο. Μόλις λιώσει το βούτυρο με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη μπριζόλα.

  5. 5

    Βγάζουμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

  6. 6

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με ανθό αλατιού και αν θέλουμε με λάδι τρούφας.

  7. 7

    Είναι νόστιμη και αφού κρυώσει σε σαλάτες ή σάντουιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου