Υλικά
- 1 σπαλομπριζόλα 650-700 γρ
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σούπας βούτυρο
- 2-3 κλαδιά δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ανθό αλατιού
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο. Θέλουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρέας.
- 2
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το σχαροτήγανο και μόλις κάψει βάζουμε το κρέας. Διατηρούμε τη θερμοκρασία σταθερά στο 7 (1-9 διαβάθμιση) θέλουμε το κρέας να θωρακιστεί και όχι να βράσει στα ζουμιά του.
- 3
Ψήνουμε για 6 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
- 4
Προσθέτουμε το βούτυρο και το δεντρολίβανο. Μόλις λιώσει το βούτυρο με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη μπριζόλα.
- 5
Βγάζουμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
- 6
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με ανθό αλατιού και αν θέλουμε με λάδι τρούφας.
- 7
Είναι νόστιμη και αφού κρυώσει σε σαλάτες ή σάντουιτς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου