Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2024

Ιράν: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και καλεί τα αεροσκάφη να αλλάξουν δρομολόγια – Ένα βήμα πιο κοντά η επίθεση κατά του Ισραήλ

Ειδοποίηση ΝΟΤΑΜ εξέδωσε το Ιράν και κάλεσε τα αεροσκάφη να αποφεύγουν τμήματα του εναέριου χώρου του, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ιράν εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Σε 24 με 48 ώρες θα χτυπήσει η Τεχεράνη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε στους ομολόγους του από τις χώρες της G7 ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πώς μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, αναφέρει η ιστοσελίδα Axios.

 Η ιστοσελίδα, που επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το τηλεφώνημα Μπλίνκεν, τονίζει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μίλησε με τους ομολόγους του εν μέσω προσπαθειών των ΗΠΑ να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να αποτρέψουν την έκρηξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου.


Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι μια ιρανική επίθεση είναι αναπόφευκτη μετά τη δολοφονία κορυφαίων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στους αξιωματούχους της G7 ότι ασκείται πίεση στην Τεχεράνη προκειμένου η επίθεση να είναι περιορισμένη καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο περιφερειακός πόλεμος.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο της σχεδιαζόμενης ιρανικής επίθεσης, προσθέτει η ιστοσελίδα, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα.

«Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει περιφερειακή κλιμάκωση, αλλά πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ»

Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.


Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».


Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι «η τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου