Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 11, 2024

Όταν σε ένα πάρτι ήπιαν τόσο πολύ που το αλκοτέστ βγήκε θετικό μετρώντας τον… αέρα

Η αστυνομικοί έμειναν άναυδοι


 Το 2017 στο Μέριλαντ των ΗΠΑ,

συνέβη ένα περιστατικό για το οποίο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα πρέπει να βάλεις τα γέλια ή τα κλάματα. Μετά από επτά χρόνια βέβαια και αφού κανείς δεν έπαθε τίποτα, μάλλον τα γέλια θα βάλεις.

Εκείνο τον Δεκέμβριο λοιπόν, 70 περίπου άτομα πήγαν σε ένα πάρτι τεκίλας για να διασκεδάσουν. Και το παραδιασκέδασαν από ότι φάνηκε, ώσπου οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία.


Οι αστυνομικοί, όπως δήλωσαν αργότερα, έκαναν αλκοτέστ στον αέρα του σπιτιού και αυτό βγήκε θετικό, με τους φοιτητές προφανώς να πίνουν μεγάλες ποσότητες. Η μέτρηση του αέρα έδειξε 0,01, ωστόσο φανταστείτε τι θα έδειχνε το αλκοτέστ στους φοιτητές.


Το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ στις ΗΠΑ είναι 0,08, οπότε αν κάποιος γράψει υψηλότερα θεωρείται πολύ μεθυσμένος για να οδηγήσει. Μόνο ο… αέρας βέβαια θα μπορούσε να οδηγήσει εκείνη την ημέρα από το συγκεκριμένο πάρτι.


Οι αστυνομικοί βρήκαν παράθυρα καλυμμένα με σακούλες και σκουπίδια, κουτιά μπύρας και μπουκάλια αλκοόλ σε όλο το σπίτι. Οκτώ άτομα κλειδώθηκαν σε ένα μπάνιο, ενώ ένα άλλο πήδηξε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου προσπαθώντας να διαφύγει από τη σύλληψη (πως τα κατάφερε;).


Έξι άτομα, όλα ηλικίας 20 ετών, κατηγορήθηκαν για κατοχή αλκοόλ από ανηλίκους (στις ΗΠΑ το όριο για κατανάλωση αλκοόλ είναι τα 21 έτη) και χορήγηση αλκοόλ σε ανηλίκους. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε αργότερα, αλλά το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να μην διοργανώσουν παρόμοιο πάρτι από εκεί και έπειτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου