Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2024

Σκοτεινά είδη τουρισμού που δε γνωρίζατε

Για πολύ μακάβρια ταξίδια

Ο σκοτεινός τουρισμός είναι ένα είδος ταξιδιού που περιλαμβάνει επισκέψεις

σε τοποθεσίες που σχετίζονται με θάνατο, καταστροφή ή τραγωδία. Μερικές λιγότερο γνωστές, αλλά ενδιαφέρουσες, μορφές σκοτεινού τουρισμού, παρακάτω.




Τα τρομακτικά μέρη προσφέρουν μια αίσθηση κινδύνου και περιπέτειας. Ο φόβος μπορεί να προκαλέσει αδρεναλίνη και ενθουσιασμό, κάτι που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν συναρπαστικό.

Επισκεπτόμενοι ένα τέτοιο μέρος, κάποιοι άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους και να δουν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον φόβο τους.

Βέβαια, Κάποιοι επισκέπτονται τέτοια μέρη επειδή πιστεύουν στην ύπαρξη φαντασμάτων και θέλουν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πεποιθήσεις τους.

True Crime τουρισμός

Η βάση των θαυμαστών για εκπομπές αληθινού εγκλήματος και podcast έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2020, μια σειρά από ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος παρέμεινε στην κορυφαία θέση του Netflix για 58 συνεχόμενες ημέρες και η ζήτηση για περισσότερα παραμένει υψηλή. Αυτή η εμμονή έχει γίνει επίσης ένα είδος τουρισμού - ορδές τουριστών πηγαίνουν να δουν από κοντά πού ακριβώς πραγματοποιήθηκαν κάποιες θρυλικές και φρικιαστικές σκηνές εγκλήματος - στα σημεία που σύχναζε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης στο Λονδίνο, στα νεκροταφεία της Τρανσυλβανίας του Δράκουλα και άλλα.





Φωτογραφία από cottonbro studio

Τουρισμός Νεκροταφείων

Ο τουρισμός νεκροταφείων, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Οι τουρίστες των νεκροταφείων ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, επισκεπτόμενοι λίγο πολύ διάσημους τάφους, νεκροταφεία και άλλους χώρους ταφής. Δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν το νεκροταφείο Père Lachaise και τις Κατακόμβες στο Παρίσι και το νεκροταφείο Highgate στο Λονδίνο.



Φωτογραφία από Alain Frechette

Τουρισμός σε περιοχές με πυρηνικά εργοστάσια

Περιλαμβάνει επίσκεψη σε τοποθεσίες που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια, τα όπλα και τις καταστροφές. Ο πιο διάσημος προορισμός είναι χωρίς αμφιβολία η πόλη-φάντασμα Pripyat στην Ουκρανία, ενώ άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη Χιροσίμα, τον χώρο πυρηνικών δοκιμών στη Νεβάδα και τη Φουκουσίμα.



Φωτογραφία από Wendelin Jacober

Τουρισμός σε διάσημα μέρη αυτοκτονιών

Το δάσος Aokigahara, γνωστό και ως Δάσος των Αυτοκτονιών, έχει αποκτήσει φήμη ως ένα μέρος όπου πολλοί άνθρωποι έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους. Είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά σημεία σκοτεινού τουρισμού στον κόσμο. Η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο επίσης είναι ένα από τα πιο γνωστά. σημεία αυτοκτονίας στον κόσμο αλλά και το Beachy Head, στη νότια Αγγλία





Φωτογραφία από Damianos Bran



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου