Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2024

Spaghetti all' asassina (τα σπαγγέτι του δολοφόνου)

Συνταγή από την περιοχή της Πούλια. Γίνεται με την τεχνική του ριζότο, προσθέτοντας λίγο λίγο το υγρό που χρησιμοποιούμε και αφήνοντας στο ενδιάμεσο τη σάλτσα να καραμελώσει δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Με ελάχιστα υλικά έχεις ένα θεσπέσιο φαγητό!

Υλικά

  •  20 λεπτά
  •  2 μερίδες
  • 3 κούπες (1 κούπα = 250 γρ) βραστό νερό
  • 1 κούπα ντομάτα πασάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μπούκοβο όσο αντέχετε
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • Ελαιόλαδο


Οδηγίες μαγειρέματος

Αναμειγνύουμε το νερό, την πασάτα, τον πελτέ και το αλάτι καλά ώστε να έχουμε έναν "ζωμό" ντομάτας.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Ρίχνουμε στη συνέχεια μισή κούπα από το "ζωμό" μας.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και μόλις απορροφήσουν το υγρό ρίχνουμε ακόμη μισή κούπα ζωμό. Ανακατεύουμε. Τα ζυμαρικά μας θα αρχίσουν να μαλακώνουν. Μόλις εξατμιστεί το υγρό αφήνουμε να καραμελώσει η σάλτσα. Να "πιάσουν" δηλαδή λίγο τα ζυμαρικά από κάτω αλλά όχι να καούν. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε υγρό και να καραμελώνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός μας οπότε και τα σπαγγέτι θα είναι έτοιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου