Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 04, 2024

Τραγωδία στην Αμφιλοχία: Κεραυνός εξαφανίζει στάβλο και σκοτώνει 150 πρόβατα

Μια τραγική καταστροφή έπληξε κτηνοτρόφο στον Εμπεσό Βάλτου

του δήμου Αμφιλοχίας το βράδυ της Τρίτης, 3 Σεπτεμβρίου. Ένας κεραυνός, με τη δύναμη και την ανεξέλεγκτη ενέργειά του, προκάλεσε μια ανυπολόγιστη καταστροφή που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και άφησε πίσω του πτώματα ζώων και συντρίμμια.
Στην περιοχή, όπου ο κτηνοτρόφος διατηρούσε τον στάβλο και την αποθήκη του, ο κεραυνός έπεσε με όλη του τη μανία, πυροδοτώντας μια σειρά καταστροφικών γεγονότων. Η δύναμη του φυσικού φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περισσότερα από 150 πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο. Η φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά κατέκαψε τον στάβλο και την αποθήκη, αφήνοντας τον κτηνοτρόφο σε απόγνωση.
Οι ζημιές στις εγκαταστάσεις ήταν τεράστιες, με τον στάβλο να έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το χάρτη και την αποθήκη με τις ζωοτροφές να έχει μετατραπεί σε αποκαΐδια. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη όχι μόνο σε οικονομικούς όρους αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς τα ζώα αποτελούσαν την ψυχή και την εργασία μιας ζωής για τον κτηνοτρόφο.
Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ έφτασε στην περιοχή για να καταγράψει την καταστροφή και να ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημίωσης του κτηνοτρόφου. Η εικόνα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ ήταν συγκλονιστική. Ο τόπος της καταστροφής μαρτυρά την ασύλληπτη δύναμη της φύσης και την αδυναμία του ανθρώπου μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τον δήμο, αναζητείται άμεσα χώρος για την ταφή των νεκρών ζώων, μια διαδικασία που είναι τόσο απαραίτητη για την υγειονομική προστασία όσο και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου